Ειδήσεις

Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές των συντάξεων – Του Σεραφείμ Τσιώνου


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Ν. Καρδίτσας εφαρμόζοντας το πρόγραμμα των κεντρικών ομοσπονδιών ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΝΑΤ-ΔΕΗ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας την Τρίτη 8 Μαϊου στις 11 το πρωί.

Οι συνταξιούχοι με την κινητοποίησή τους εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απάνθρωπη πολιτική που ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις την τελευταία οκταετία σε συνεργασία με την τρόϊκα.

Αυτή η πολιτική έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των συντάξεων κύριων και επικουρικών, την κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης), την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την κατάργηση των συντάξεων χηρείας, οικογενειακών επιδομάτων κλπ.

Οι μειώσεις αυτές έχουν σαν συνέπεια την μαζική εξαθλίωση των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, οδηγώντας τους στην απόγνωση, συνδυάζοντας όλα αυτά με την ανεργία των παιδιών τους.

Το τραγικότερο, το 3ο μνημόνιο το ψήφισαν 220 βουλευτές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα τη νέα μείωση με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τη μείωση αυτών μέχρι και 300 ευρώ το μήνα από 1/1/2019 που μαζί με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5600 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα χάσουν 3 μηνιάτικα το χρόνο.

Μετά το τέλος των μνημονίων, που λέει η κυβέρνηση, τον Αύγουστο έρχονται νέα μέτρα σύμφωνα με τις νέες εκθέσεις τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του ΟΟΣΑ.

Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι οι εκθέσεις των δυο οργανισμών θέτουν ζητήματα όπως το εκ νέου «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού, την περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας, τη διάλυση των κοινωνικών επιδομάτων και την απογείωση της φοροληστείας απέναντι στη λαϊκή οικογένεια. ‘Όλα αυτά όπως λέει η έκθεση του ΟΟΣΑ, αποτελούν το «ελατήριο» της ανάκαμψης προς όφελος βέβαια των επιχειρηματικών ομίλων.

Μετά τα παραπάνω πρέπει τώρα συνταξιούχοι και εργαζόμενοι να απαιτήσουν την αλλαγή αυτών των πολιτικών με άμεση προτεραιότητα το σταμάτημα των περικοπών των συντάξεων και την αύξηση των αποδοχών στα προ μνημονίων επίπεδα.

Με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση αντιδρούμε όλοι μαζί στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόϊκα ότι δεν θα τους χαρίσουμε όσα με κόπο μιας ζωής με ιδρώτα και αίμα κατακτήσαμε.

Του Σεραφείμ Τσιώνου , Αντιπροέδρου του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθρο Στέλιος Μπακλαβάς: όνειρα οικεία / προσωπογραφίες εικαστικών