Ειδήσεις

Να υπαχθούν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στους Δήμους – Αυτό ζήτησε από την Καρδίτσα ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.


Την υπαγωγή όλων των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στους οικείους Δήμους, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η λειτουργία τους, ζήτησε από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Ο κ. Βαρδακαστάνης βρέθηκε στην πόλη μας προκειμένου να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας, τα οποία βρίσκονται επί της οδού Λάππα 51, και με την ευκαιρία αυτή παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλώντας για όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα.
Εστιάζοντας στο θέμα των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. δήλωσε πως : «Οι Δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το ΕΣΠΑ. Πρέπει λοιπόν τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ να υπαχθούν στους Δήμους ώστε να μην χρειαστεί να παραμείνουν κουφάρια. Είναι 20 σε όλη τη χώρα. Θέλουμε και την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς να μας βοηθήσουν για να αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία 2.000τ.μ. σύγχρονης υποδομής. Μια υποδομής που σήμερα απαξιώνεται. Έχουμε χρέος να την προστατεύσουμε».
Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε και γενικότερα στην ανάγκη να υπάρξει ένα σοβαρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τα άτομα με αναπηρία αφού τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά.
Επίσης, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει μία σωστή κατανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την προσβασιμότητα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας κ. Ηλίας Τσίγκας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βαρδακαστάνη για την παρουσία του αυτή στην Καρδίτσα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια ευοδώθηκε η προσπάθεια της απόκτησης νέων γραφείων.

Προηγούμενο άρθρο Λήξη Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
Επόμενο άρθρο Με την ελληνική ομογένεια στην Ιταλία η Χρ. Κατσαβριά