ΝΔ Δήμου Σοφάδων: Από πότε η εξαθλίωση των πολιτών αποτελεί πατριωτικό καθήκων;


 Ακούγοντας τον πρωθυπουργό στη Βουλή στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο να λέει απευθυνόμενος στους Βουλευτές «Δικό μου πατριωτικό καθήκον, ήταν να μην αφήσουμε τον μισθωτό και τον συνταξιούχο στην ανασφάλεια», αναρωτηθήκαμε σε ποια χώρα ζει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

 Είναι δυνατό κάποιος σοβαρά να ισχυρίζεται πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί σωτηρία για τον μισθωτό και τον συνταξιούχο; Μόνο κάποιος που ψεύδεται ή δεν έχει διαβάσει το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Πως μπορεί να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός κάτι τέτοιο όταν με την ψήφιση του Μνημονίου Ι πριν ένα χρόνο χάθηκαν δύο μισθοί για τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και τώρα με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα χαθούν άλλοι δύο μισθοί από τις έκτακτες εισφορές, τη μείωση του αφορολόγητου, τους κεφαλικούς φόρους, την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση του αφορολόγητου στα ακίνητα, την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, την αύξηση των κριτηρίων διαβίωσης και ένα σωρό άλλους φόρους άμεσους και έμμεσους. Και όταν όλη αυτή η φοροεπιδρομή, που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως Ελληνικού κράτους, επιβαρύνει και οδηγεί στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους οικονομικά Έλληνες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα μέτρα η Νεοφιλελεύθερη ΣοσιαΛηστρική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με έναν απίστευτο προπαγανδιστικό τρόπο που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς προσπαθεί να πείσει τους πολίτες αλλά και τους Βουλευτές της πως αν δε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα χρεοκοπήσει. Έφτασαν στο σημείο να πουν «Μεσοπρόθεσμο ή Τανκς» αλλά και να μιλήσουν για νεκρούς φέρνοντας το παράδειγμα της Αργεντινής σε μια ύστατη προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης.

Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει αν δε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και αυτό γιατί πολύ απλά δε συμφέρει κανέναν. Θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδα αυτή τη στιγμή και θα πυροδοτούσε ένα ντόμινο εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγες ημέρες όταν διαδραματίστηκαν όλα αυτά τα τραγελαφικά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που στο τέλος της ημέρας τα λιοντάρια μεταμορφώθηκαν σε γατούλες, έσπευσαν όλοι οι ευρωπαίοι να δηλώσουν πως η πέμπτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Οπότε γιατί όλος αυτός ο κακός χαμός για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο; Μήπως με τη ψήφισή του οι δανειστές μας εξασφαλίζουν πως δεν θα χάσουν τα χρήματά τους μέσω του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας; Μήπως θέλουν τη συναίνεση γιατί γνωρίζουν πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με απλή πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή του από μια μελλοντική κυβέρνηση; Μήπως όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω μας γίνονται μόνο και μόνο για να μετατεθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας μετά το 2013 και αφού δε θα έχει μείνει καθόλου δημόσια περιουσία για πούλημα;

Και εν πάση περιπτώσει επειδή η Ελλάδα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια, αλλά είναι οι πολίτες που ζουν εδώ και αιώνες σε αυτή τη γωνία του πλανήτη, το ερώτημα που πρέπει να προβληματίσει όλους μας είναι: Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί «πατριωτικό καθήκον» για τη διάσωση της Ελλάδας ή των πιστωτών μας;

Δημ. Τοπική Επιτροπή

 

Ν.Δ. Δήμου Σοφάδων

Προηγούμενο άρθρο Σε εξέλιξη η ανάπτυξη των υπηρεσιών τηλεφροντίδας χρόνιων παθήσεων στο Δήμο Kαρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία το Μουσείο Φαναρίου