Νέα διοίκηση στον σύνδεσμο Ύδρευσης


 Με 7 ψήφους υπέρ και δύο λευκά, ο Σωτήρης Γούλας είναι από χθες ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας. Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Άλκης Γιαννακός έκανε έναν μίνι απολογισμό της θητείας του, υπογραμμίζοντας πως επιτεύχθηκαν οι πέντε στόχοι που είχε θέσει στην έναρξη της θητείας του, ενώ τόνισε ότι αφήνει «μεγάλη προίκα» στην επόμενη διοίκηση. Τόσο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός όσο και ο πρώην Δήμαρχος κ. Βερίλλης αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης αλλά και στο πρωτοφανές έργο που αυτός παρήγαγε και ευχήθηκαν για άριστη συνεργασία και στο μέλλον.

 Η ψηφοφορία

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου ήταν ο κ. Σωτήρης Γούλας, ο οποίος εκλέχτηκε με 7 ψήφους (2 λευκά), Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Αντώνης Θεοδώρου με τον ίδιο αριθμό ψήφων, στην οικονομική επιτροπή εκλέχτηκαν οι κ.κ. Φίλιππος Κωτούλας και Δομήνικος Βερίλλης με 9 και 8 ψήφους αντίστοιχα και τέλος αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής θα είναι ο νέος Αντιπρόεδρος Κ. Θεοδώρου.

Απολογισμός

Ο κ. Γιαννακός, στον απολογισμό του ανέφερε: «Την ημέρα που αναλάβαμε την Διοίκηση του Συνδέσμου Ύδρευσης τον Μάρτιο του 2007, θέσαμε σαν βασικούς στόχους την εξυγίανση των οικονομικών του Συνδέσμου καθώς και την εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων αντικατάστασης των κεντρικών κλάδων του δικτύου υδροδότησης, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία υπήρχαν εκπονημένες μελέτες από το 2003.

Σήμερα, τέσσερα έτη μετά, θεωρούμε ότι επιτύχαμε πλήρως στον στόχο μας για την εξυγίανση των οικονομικών του Συνδέσμου, ενώ δρομολογήσαμε την εκτέλεση και ταυτόχρονα εκτελέσαμε μεγάλο αριθμό αναγκαίων και σημαντικών έργων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα σημαντικά έργα τα οποία δρομολογήθηκαν ή/και εκτελέστηκαν στην θητεία μας:

  • Δημοπρατήθηκε σε συνεργασία με την Ν.Α. Καρδίτσας, καθώς εντάχθηκε για υλοποίηση στο ΕΣΠΑ, το έργο του Συνδέσμου Ύδρευσης με τίτλο «Ενίσχυση κεντρικού και Βόρειου κλάδου του δικτύου ύδρευσης» νομού Καρδίτσας με προϋπολογισμό 8.900.000 ευρώ. Το έργο θα εξυπηρετήσει την υδροδότηση περίπου 60.000 κατοίκων και περιλαμβάνει:

α) την κατασκευή τρίτου κεντρικού αγωγού από το Διυλιστήριο μέχρι την πόλη της Καρδίτσας και

β) την κατασκευή δεύτερου κεντρικού αγωγού από το Διυλιστήριο μέχρι το Ριζοβούνι.

  • Μεγάλη προσπάθεια έγινε και είναι έτοιμα για να ενταχθούν στο ίδιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τα έργα:

α) της ενίσχυσης του Ανατολικού κλάδου του Συνδέσμου Ύδρευσης, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων Ευρώ, Το έργο θα εξυπηρετήσει την υδροδότηση περίπου 21.000 κατοίκων, και περιλαμβάνει την κατασκευή δεύτερου κεντρικού αγωγού από το Διυλιστήριο μέχρι την Μέλισσα.

β) της κατασκευής δεξαμενών αποθήκευσης ύδατος  για τον βόρειο και τον ανατολικό κλάδο,  προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου Ευρώ.

  • Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΑΠΝΑ με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ, το έργο μελέτης και κατασκευής του ανεξάρτητου αγωγού υδροληψίας των διυλιστηρίων του Συνδέσμου από την Λίμνη Ν. Πλαστήρα, παρακάμπτοντας τον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ.
  • Κατασκευάστηκε το έργο για την προσθήκη της σκόνης Ενεργού Άνθρακα (PAC) στο νερό του Διυλιστηρίου, προϋπολογισμού 88.000 €.
  • Κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, η μονάδα οζόνωσης του νερού του Διυλιστηρίου, προϋπολογισμού 690.000 €.
  • Έγινε συντήρηση στους αναδευτήρες ταχείας και βραδείας αναμίξεως του θειικού αργιλίου, προϋπολογισμού 25.000 €.
  • Αγοράστηκαν τα γραφεία για τις διοικητικές υπηρεσίες του Συνδέσμου, τα οποία κόστισαν 90.000€
  • Έγινε ανακαίνιση των γραφείων του διυλιστηρίου του Συνδέσμου»
Προηγούμενο άρθρο Λένε όχι στον σχολικό Καλλικράτη
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: Το «φτηνό σχολείο» και όχι το «ποιοτικό σχολείο» Είναι ο στόχος της κυβέρνησης