Νε καρδιτσας του ΚΚΕ: Mέτωπο ενάντια στην ναρκω-κουλτούρα


  Η ΝΕ Καρδίτσας του  ΚΚΕ, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που νομιμοποιεί τη χρήση τους, και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλους του Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες, να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από όλα τα άλλα κόμματα (ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ), στη μάχη κατά του κινήματος και των αντιδράσεων στη βαρβαρότητα που εξελίσσεται έριξε προς βοήθεια της καταστολής και τη ναρκω-καταστολή.

 Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται, στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού.

-Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους.

-Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά έχει “δικαίωμα” να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.

Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ούτε αρρώστια.

Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους ονομάζουν πρόβλημα  και τους στέλνουν στα νοσοκομεία, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι με τη μεθαδόνη, που θα τη μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία.

Για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη δεν γίνεται κανένας λόγος.

Επικίνδυνοι και υποκριτές όλοι τους μέχρι το τέλος. «Λυπούνται» για όσους είναι στη χρήση, αλλά τους στερούν το δικαίωμα να απεξαρτηθούν, προκαλώντας οικονομικό στραγγαλισμό στα «στεγνά» προγράμματα, οδηγώντας σε λουκέτο τα Κέντρα Πρόληψης. Όλα αυτά εκτυλίσσονται σε μια περίοδο που – σύμφωνα με όλες τις έρευνες – το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης θα διογκωθεί.

Διαστρεβλώσεις, ψέματα και αντιεπιστημονικές, αντιδραστικές αντιλήψεις από αρθρογράφους, «επιστήμονες» και άλλους «πρόθυμους», έρχονται να υπερασπίσουν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, κάνοντας συγχρόνως -από τον υπουργό υγείας μέχρι τις πρόθυμες γραφίδες- επίθεση στο ΚΚΕ για την ξεκάθαρη θέση του ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Λένε: «Μέσω της νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας κάνναβης, θα παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα». Όμως, είναι γνωστό πως δίπλα στο νόμιμο εμπόριο των αλκοολούχων ή των τσιγάρων αναπτύσσεται ένα πιο κερδοφόρο παράνομο εμπόριο. Δίπλα στη νόμιμη πορνεία υπάρχει και αναπτύσσεται η παράνομη. Το Άμστερνταμ, όπου έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση κάνναβης και υπάρχει ο διαχωρισμός «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, έχει γίνει κέντρο τους διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και από τις πρώτες πόλεις σε εγκληματικότητα στον κόσμο. Οι ολλανδικές αρχές εξετάζουν ακόμη και την κατάργηση της αποποινικοποίησης.

Λένε: «Με το νέο νομοσχέδιο οι χρήστες δε θα μπαίνουν φυλακή». Με ευθύνη της δικής τους «Δικαιοσύνης» φυλακίζονται όχι μόνο χρήστες, αλλά ακόμη και απεξαρτημένοι επειδή έκλεψαν μια ζάντα αυτοκινήτου όταν ήταν στη χρήση. Την ίδια στιγμή η πολιτική τους αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους ναρκωτικών.

Λένε: «Το ΚΚΕ θέλει τους χρήστες στις φυλακές». Το ΚΚΕ θέλει τους χρήστες στη ζωή, μακριά από τη φυλακή, ενταγμένους σε θεραπευτικά προγράμματα, μέσα στην κοινωνία. Υπερασπίζεται με αγώνες το δικαίωμα των τοξικοεξαρτημένων στη θεραπεία. Αγωνίζεται για τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, που αποδεδειγμένα οδηγούν στην απεξάρτηση, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλης της χώρας. Υπερασπίζεται το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου στην πρόληψη. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συστηματικά αποδυναμώνουν και στραγγαλίζουν οικονομικά τα «στεγνά» προγράμματα, οδηγούν τα Κέντρα Πρόληψης στο λουκέτο αφήνοντας τους εργαζόμενους για μήνες απλήρωτους.

Λένε: «Η αποποινικοποίηση θα οδηγήσει στη μείωση των χρηστών και της ζήτησης ουσιών». Η ζήτηση των ουσιών δεν σχετίζεται με το αν οι ουσίες είναι νόμιμες ή παράνομες. Η χρήση και η εξάρτηση συνδέονται με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Η ζήτηση μπορεί να μειωθεί μόνο μέσα από την πρόληψη, την πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη και απελευθέρωση. Το μοντέλο της Ολλανδίας με την ελεύθερη εμπορία και χρήση των παράγωγων της κάνναβης, αύξησε τους εξαρτημένους από ναρκωτικά κατά 44% στα 6 χρόνια εφαρμογής του. Τον Αύγουστο του 2004, «η ολλανδική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι “η κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη” ούτε για τους χρήστες, ούτε για την κοινωνία, τα coffee shops (χώροι όπου πωλείται νόμιμα και επιτρέπεται η χρήση κάνναβης) “δεν είναι άμοιρα ευθυνών” και σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό τους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία» (Ετήσια Εκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών 2005).

Λένε: «Η αποποινικοποίηση θα σταματήσει το δρόμο προς τα “σκληρά” ναρκωτικά». Ο λόγος που οδηγεί έναν άνθρωπο στην εξάρτηση από το χασίς, θα τον οδηγήσει και σε πιο «σκληρές» ουσίες. Τα αίτια που γεννούν την τοξικοεξάρτηση είναι κοινά, δε διαχωρίζονται σε «σκληρά» και «μαλακά». Οι μελέτες συνεχίζουν να δείχνουν πως το 75% των ηρωινομανών πειραματίστηκαν αρχικά με κάνναβη.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εμπόρους της ναρκω-κουλτούρας. Είναι όμως ζητήματα που αφορούν την ίδια τη ζωή κύρια των νέων παιδιών.

Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά δηλώνει ότι η δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου είναι επιτακτική ανάγκη. Η υπεράσπιση του δικαιώματος των χρηστών για θεραπεία δημόσια και δωρεάν είναι ζήτημα συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και του λαού ο αγώνας για να μην περάσει το νέο σχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών.

Για τη ΝΕ Καρδίτσας

 Αστ. Χαλάτσης

 

Προηγούμενο άρθρο 11 εκατ. ευρώ οι πιστοποιημένες οφειλές προς τους επενδυτές από τον Αναπτυξιακό Νόμου έως τις 30-6-2011
Επόμενο άρθρο Το μεγάλο πανηγύρι «της Σωτήρας»