Ειδήσεις

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας : Για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι


Η αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας και η αντιστοίχιση του με τις κοινωνικές ανάγκες αποτελούσε αιτούμενο πριν από την κρίση. Ποτέ δεν δημιουργήθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η υποχρηματοδότηση και η αναστολή προσλήψεων για πάρα πολλά χρόνια δημιούργησε ένα περιβάλλον κατάρρευσης πολλών υποστελεχωμένων δομών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στη διασφάλιση της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού από το δημόσιο σύστημα υγείας καταργώντας το πεντάευρο και δίνοντας το δικαίωμα στους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική και νοσοκομειακή φροντίδα στα δημόσια νοσοκομεία. Αυξήθηκαν τα κονδύλια για την υγεία στον προϋπολογισμό, έγιναν και γίνονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, μειώθηκε η γραφειοκρατία, αντιμετωπίζεται δραστικά η αντιμετώπιση της σπατάλης και της διαφθοράς στο Σύστημα Υγείας.

Στα πλαίσια του εξορθολογισμού και της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών του ΕΣΥ ιδρύεται στο Μουζάκι τομέας ΕΚΑΒ. Γι’ αυτήν την ενέργεια δεν μεσολάβησε κανένας μεγαλοπαράγοντας του Μουζακίου, καθώς άλλωστε πέρασε ανεπιστρεπτί η περίοδος που τοπικοί παράγοντες, βουλευτές και κλαδικές “κατόπιν ενεργειών” τους, πουλούσαν εκδούλευση, ζητώντας αργότερα εξαργύρωση της εκδούλευσης με ψήφους. Εκτιμώντας, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη να καλυφθεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή με πολύ μεγάλο ορεινό όγκο, αποφάσισε την ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στο Μουζάκι. Και προς την κυβέρνηση οι ευχαριστίες, κ. Δήμαρχε.

Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση φορολογουμένων και συναδέλφων
Επόμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα : Πολιτικές στον αγροτικό χώρο της Θεσσαλίας