Ειδήσεις

Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ: Ο Ηλίας Σχορετσανίτης δεν αναγνωρίζεται ως επικεφαλής μας


Με την παρούσα ανακοίνωση θέτουμε στη γνώση των συμπολιτών και φίλων μας ότι η Δημοτική Παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δεν εκπροσωπείται πλέον από τον κ. Ηλία Σχορετσανίτη, ο οποίος δεν αναγνωρίζεται ως επικεφαλής.

Είναι υποχρέωσή μας να σας αναλύσουμε τους λόγους της απόφασής μας, οι οποίοι προφανώς είναι σοβαροί και καθαρά ιδεολογικού χαρακτήρα. Η απόφασή μας να συνεργαστούμε ήταν για να ακουστεί περισσότερο η φωνή μας και να αναδειχθεί αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος: Πρότυπα πολιτικής συμπεριφοράς. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, η Καρδίτσα είναι τελματωμένη, γιατί αγνοούμε τα πρότυπα αυτά. Άλλες προτεραιότητες υπερισχύουν στο μυαλό των πολιτικών. Αν νομίζουν κάποιοι ότι με μπετά και πεζοδρόμια θα αλλάξουμε, πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι λάθος προσανατολισμός, λάθος λογική, λάθος προσέγγιση των κοινών.

Εμείς ανοίγουμε την πόρτα σε όποιον αγκαλιάζει τις αρχές μας, καθώς ο άξονας πολιτικής αναφοράς μας δεν είναι το δεξιά και το αριστερά. Δε ζητούμε να είμαστε αρχηγοί. Μπορούμε να συνταχθούμε ως απλοί στρατιώτες, όπως το αποδείξαμε, αρκεί να έχουμε τον ίδιο σκοπό, να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αναγνωρίσει το πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος και της παγκόσμιας κοινότητας. Την πολιτική ως υπηρεσία στην κοινωνία. Την πολιτική όπως την υπηρέτησε ο Καποδίστριας και ο Πλαστήρας.

Εμείς, ήρθαμε για να “μπολιάσουμε” την πολιτική αγριελιά της Καρδίτσας με ένα νέο κλωνάρι, για να δρέψουν οι πολίτες νέους πολιτικούς καρπούς, να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν είναι προτεραιότητά μας η προσωπική μας ανέλιξη, αλλά η ανάδειξη του Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ και κρίναμε ότι η συνεργασία μας δεν υπηρετεί το σκοπό αυτό. Καλύτερα, λοιπόν, μικροί και στο φως της αλήθειας, παρά στην πολιτική σκιά και το αφανισμό μας, γιατί δεν είμαστε ένα πρόσωπο, αλλά αφιερωμένοι σε μια ιδέα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Κινηματογράφου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 18 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στη Θεσσαλία την Τρίτη