Ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ υποδέχτηκαν, σήμερα το πρωί, οι αρχές του τόπου.

Η υποδοχή έγινε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, με τους εκπροσώπους των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων να εκφράζουν τις καλύτερες των εντυπώσεών τους από το επίπεδο διοργάνωσης του Φεστιβάλ, αλλά και από τη “ζεστή” φιλοξενία.

Πιο αναλυτικά, στα φετινά ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ λαμβάνουν μέρος τα εξής συγκροτήματα :

1. Χορευτικό Συγκρότημα «Anatolian» από την Τουρκία

2. Χορευτικό Συγκρότημα «Bisser» από τη Σόφια της Βουλγαρίας

3. Χορευτικό Συγκρότημα «CH_EH_OC» από το Μεξικό

4. Χορευτικό Συγκρότημα «Chornobrivets» από την Ουκρανία

5. Χορευτικό Συγκρότημα «Djembe Rhythm Group» από το Ντακάρ της Σενεγάλης

6. Χορευτικό Συγκρότημα «Georgia» από την Γεωργία

7. Χορευτικό Συγκρότημα «Hamis» από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

8. Λαογραφικός Όμιλος «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» από  την Κύπρο

Τα ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ υπενθυμίζουμε ότι διοργανώνονται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΕΤΑΚ, αλλά και με την υποστήριξη της Σχολής Αστυφυλάκων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου που φιλοξενούν τα συγκροτήματα.

Το βράδυ, το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στην κ. Μαίρη Θεολόγη, Πρόεδρο Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ», Μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος CIOFF.

Εν συνεχεία, τη σκυτάλη έλαβαν ο Λαογραφικός Όμιλος «Καραγκούνα», ο Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Οι Θεριστάδες», ο Λαογραφικός Όμιλος «Μεγαλόνησος» από την Κύπρο, το χορευτικό συγκρότημα «Bisser» από τη Σόφια της Βουλγαρίας και το Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σωματείο Καρδιτσομάγουλας «Πνευματική Εστία», ενώ παράλληλες εκδηλώσεις έγιναν στους Δήμους Σοφάδων, Καλλιφωνίου και Ιτάμου.

«Πολυθέαμα» για μικρούς και μεγάλους απόψε στην κεντρική πλατεία

Την Τρίτη 24 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία δεν θα απολαύσουμε τα αγαπημένα μας χορευτικά συγκροτήματα, αλλά το «Πολυθέαμα», ένα θέαμα με ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, ακροβάτες και ισορροπιστές που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Με τα κόλπα τους και τη δεξιοτεχνία τους θα σας “ταξιδέψουν” σε έναν κόσμο φανταστικό και μαγικό, με ένα πρόγραμμα που θα μείνει αξέχαστο σε όλους σας.

Ο ζογκλέρ jaglo εντυπωσιάζει με απίθανα ζογκλερικά νούμερα, όπως φωτιές, μαχαίρια, αλυσίδες, πυρσούς, μπάλες, πιάτα και άλλα διάφορα που μπορούν να αφήσουν μικρούς και μεγάλους στην κυριολεξία με ανοιχτό το στόμα.

Ο ταχυδακτυλουργός tzortzio εμφανίζει και εξαφανίζει πολύχρωμα μαντήλια που κινούνται, λευκά περιστέρια που ξεπηδούν μαγικά μέσα από φλόγες και σας μεταφέρει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων με ένα comic magic show παρουσιάζοντας διασκεδαστικά μαγικά τρικ με τη συμμετοχή του κοινού που στόχο έχουν το γέλιο.

Ο ισορροπιστής paolo θα σας καταπλήξει με τη δεξιοτεχνία του και θα σας εντυπωσιάσει με τις απίστευτες ικανότητες του στο μονόκυκλο και στο rola bola.

Μία παράσταση που σκοπό έχει να καταπλήξει, αλλά και να διασκεδάσει το κοινό, προσφέροντάς του μέσα από όλη αυτή τη μαγική διαδικασία, όχι απλώς μια απορία σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά κάτι πιο δύσκολο, όπως είναι η πραγματική ψυχαγωγία.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, το πρόγραμμα την Τρίτη περιλαμβάνει τα παρακάτω :

Δήμος Παμίσσου, ώρα 21.00

Κεντρική Πλατεία Αγναντερού.

– Λαογραφικός Όμιλος «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» από την Κύπρο

– Χορευτικό Συγκρότημα «Chornobrivets» από την Ουκρανία

Οργάνωση: Δήμος Παμίσσου

Δήμος Φύλλου, ώρα 21.00

Κεντρική Πλατεία Φύλλου.

– Χορευτικό Συγκρότημα «Georgia» από την Γεωργία

– Χορευτικό Συγκρότημα «Djembe Rhythm Group» από το Ντακάρ της Σενεγάλης

– Χορευτικό Συγκρότημα «CH_EH_OC» από το Μεξικό

Οργάνωση: Δήμος Φύλλου

Δήμος Καλλιφωνίου, ώρα 21.00

Κεντρική Πλατεία Καλλιφωνίου.

– Χορευτικό Συγκρότημα «Anatolian» από την Τουρκία

– Χορευτικό Συγκρότημα «Bisser» από τη Σόφια της Βουλγαρίας

Οργάνωση: Δήμος Καλλιφωνίου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζουν η Βάσω Μακρή και ο Παύλος Βησσαρίου, ενώ τελετάρχης είναι η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων – φιλόλογος κ. Κατερίνα Σταθοπούλου.

Η διοργάνωση πραγματοποείται με την ευγενική χορηγία της Interamerican, του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, των Goodys, του ξενοδοχείου «Μητρόπολις», του Πολυχώρου  THESSALIS και της Βιομηχανίας Κουλουριών ΒΙΟΛΑΝΤΑ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουνίου και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σας περιμένει όλους κοντά της καθημερινά.

Προηγούμενο άρθρο Ιδρύεται Ινστιτούτο δια βίου εκπαίδευσης στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στις 25 Ιουλίου η παροχέτευση από τον Σμόκοβο