Ξέχασε τις προτεραιότητες για τις οποίες … δεσμεύτηκε!!


Χρήστος Τέγος 

  Πριν λίγες μέρες είχαμε βουλευτικές εκλογές. Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ ελλείψει αντιπάλου κυριάρχησε σε ψήφους, ποσοστά, βουλευτές. Είθισται μετά, όποιοι έχουν κάτι να πουν, να βγαίνουν να το λένε εκτιμώντας τα αποτελέσματα, αναλύοντας τα, προεκτείνοντας τα, προβάλλοντας τα, ειδικεύοντας τα, στα όποια τοπικά ή γενικότερα ενδιαφέροντά τους σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. Το ίδιο θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει και ο κ. Βερίλλης. Βγήκε την περασμένη Παρασκευή και έκανε στον τοπικό τύπο… βαθυστόχαστες δηλώσεις. Ζήτησε λοιπόν ουσιαστικά από την νέα κυβέρνηση και τον συντοπίτη νέο υφυπουργό να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα του Δήμου. Από τα έξι (6) αιτήματα που παρέθεσε όμως, μόλις δύο είχαν  σχέση με τον Δήμο Καρδίτσας(!!). Η ανάπλαση στο νότιο τμήμα της πόλης και το νέο κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου. Τα άλλα αφορούσαν τον ΟΣΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ(για την Ε65), τους Μεσογειακούς Αγώνες. Όχι, για το ύψωμα 731 δεν έθεσε κανένα αίτημα. Ο κ. Βερίλλης δηλαδή θεώρησε ή ότι έχει λύσει όλα τα προβλήματα της πόλης ή ότι αφού δεν μπορεί να τα λύσει, καλό είναι να μην τα αναφέρει κιόλας.

Για τον κ. Βερίλλη προβλήματα και ανάγκες όπως αύξηση της πενιχρής χρηματοδότησης των ΟΤΑ, κατασκευή υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση) στην πόλη και κυρίως στα δημοτικά διαμερίσματα, πολεοδομικός σχεδιασμός στα τοπικά διαμερίσματα, νέο δημαρχείο, κτίριο δημοτικού ωδείου, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο παλιό ηλεκτρικό εργοστάσιο, ασφαλτόστρωση στους χιλιομπαλωμένους από το πέρασμα δικτύων δρόμους, επέκταση του ποδηλατοδρόμου στα σχολεία της Τρικάλων, γκρέμισμα της παλιάς κερκίδας και κατασκευή νέας καθώς και  πλήρη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του δημοτικού σταδίου και τόσα άλλα (πάνε και πέρασαν ανεπιστρεπτί τα 137 “δεσμεύομαι”), δεν απασχολούν, δεν υπάρχουν για τον Δήμο Καρδίτσας, για την πόλη, για τους κατοίκους της.

Βέβαια κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι και αν τα έθετε, θα εισακουόταν, θα λυνόταν; Όχι βέβαια. Παρ’ όλα αυτά όμως η κάθε νέα κυβέρνηση, ο κάθε νέος υπουργός έχει ανάγκη ενημέρωσης και από κει και μετά ανάλογα με τις δυνατότητες του, ανάλογα με την διάθεσή του, με τις προτεραιότητες, τις δεσμεύσεις του,  τις πολιτικές αρχές του και την κρίση του, εγκρίνει, παλεύει βοηθάει, στηρίζει, εισηγείται, κινείται. Όταν όμως δεν του θέτεις τίποτα ή σχεδόν τίποτα, όταν τα δύο αιτήματα που έθεσε ο κ. Βερίλλης είχαν δρομολογηθεί από την δική μας θητεία και μόνον η ανικανότητα του τα τελμάτωσε, τώρα τι είδους βοήθεια ζητάει; Να στείλει κάποιον στην θέση του η κυβέρνηση για  να τα κάνει; Θα γίνει και αυτό. Μόνο που αυτό είναι δουλειά του λαού της Καρδίτσας και όχι της νέας κυβέρνησης.

Χρήστος Τέγος

Προηγούμενο άρθρο Στα αζήτητα το ΤΕΙ Ξύλου Καρδίτσας που προσφέρει σίγουρη δουλειά
Επόμενο άρθρο Με αργούς ρυθμούς ο Ε65