Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στους άνω των 85 ετών και στην Καρδίτσα


Ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο οι εμβολιασμοί στους άνω των 85 ετών και στο Νομό Καρδίτσας.

Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ μέχρι στιγμής Εμβολιαστικά Κέντρα υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν Κέντρα και στα Πολυιατρεία του ΙΚΑ, σε 2 ΤΟΜΥ της Καρδίτσας καθώς επίσης και στα Κέντρα Υγείας Μουζακίου και Σοφάδων.

Συνολικά μέχρι και την 16/1 (την Κυριακή δεν έγιναν εμβολιασμοί) έγιναν τόσοι εμβολιασμοί:

Καρδίτσα: 579 (+35 την 16/1), Λάρισα (1.819 (+93 την 16/1), Τρικάλων (678 (+43 την 16/1) και Μαγνησίας (634).

 

Οι τρόποι ραντεβού για εμβολιασμό

Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

 

Πώς αλλάζουμε ραντεβού για εμβολιασμό

Εάν κάποιος δεν μπορεί να πάει την ημερομηνία που έχει στο ραντεβού μπορεί να το αλλάξει όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Η αλλαγή μπορεί να γίνει μία φορά και τρεις ημέρες πριν από το ορισμένο ραντεβού.

Συγκεκριμένα: το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό. Επίσης, η αλλαγή/ακύρωση μπορεί να γίνει έως και τρεις (3) ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία. Μάλιστα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν/ ακυρώσουν το ραντεβού τους μία (1) φορά μόνο. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες 30 ημέρες.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Όπως αναφέρεται στο emvolio.gr:

Είμαι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβα SMS με ραντεβού το οποίο με εξυπηρετεί. Τι πρέπει να κάνω;

Στα SMS που λάβατε αναφέρεται ένας κωδικός εμβολιασμού. Για να επιβεβαιώσετε το ραντεβού πρέπει να στείλετε με τη σειρά σας ένα SMS στο 13034 γράφοντας μόνο αυτόν τον κωδικό. Τότε θα λάβετε νέο SMS που θα γράφει ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η προ-κράτηση ραντεβού πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσα σε 72 ώρες, αλλιώς παύει να ισχύει.

Είμαι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβα SMS με ραντεβού το οποίο δεν με εξυπηρετεί. Τι πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να αλλάξετε το ραντεβού που σας προτείνεται είτε στο emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ, με την ίδια διαδικασία που περιγράφεται στην αμέσως επόμενη ερώτηση, δηλαδή με τη διαδικασία που ακολουθούν όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ωράριο επαναλειτουργίας επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Φίλε και συνάδελφε Στάθη, Καλό Ταξίδι