Ξεκίνησαν τα Καραϊσκάκεια – Οι παράλληλες εκδηλώσεις στο Μαυρομμάτι


Ξεκίνησε η Διεθνής πολιτιστική εκδήλωση μνήμης του N. Καρδίτσας [Π.Ε. Καρδίτσας] για τον Αρχιστράτηγο Γ.Καραϊσκάκη. Τα γνωστά ανά το Πανελλήνιο ‘’ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ ,, σε μία δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας εδώ και 48 χρόνια έχουν γίνει ο πολιτιστικός φάρος όχι μόνο για την Π.Ε. Καρδίτσας ,αλλά για όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις στην πόλη της Καρδίτσας οργανώνονται από το δευτεροβάθμιο πολιτιστικό όργανο των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας . Στις παράπλευρες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε πάρα πολλά χωριά και Δήμους του Νομού μας συμμετέχει όπως είναι φυσικό και η γενέτειρα του ήρωα και ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου το Μαυρομμάτι . Τις εκδηλώσεις του χωριού μας που θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 Ιουνίου τις οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας ,την Τ.Κ. Μαυρομματίου ,με τη οικονομική στήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός –Αθλητισμός – Νεότητα του Δήμου Μουζακίου και χορηγών όπως, το Ζαχαροπλαστείο Θ.Σέμπρος Μαυρομμάτι και στο Μουζάκι, το ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΄΄ ΝΙΚΗ ,, Μαυρομμάτι ,τις Εθνικές Μεταφορές MARULIS TRANS Μουζάκι, το συνεργείο Αυτ/των Κοτσώνης Βάϊος στην Καρδίτσα, το café vinilio στο Μαυρομμάτι και τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας ο οποίος είναι συνδιοργανωτής στον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ .

Το πρόγραμμα στο Μαυρομμάτι

Ώρα 6:30 μ.μ. Εκκίνηση αθλητών του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ από την κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Ώρα 7:30 μ.μ. Προσέλευση επισήμων

Ώρα 8μ.μ. τερματισμός των αθλητών του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

[παίρνουν μέρος αθλητές απ’ όλη τη χώρα ]

Ώρα 8.10 μ.μ. Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους Αθλητές [Τιμητική βράβευση για την προσφορά του στον Αθλητισμό του χωριανού μας Αθλητή στίβου Βαλκανιονίκη Πατούλια Γεώργιο τ. Σόλωνα ]

Ώρα 8.30 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων

Ώρα 9.00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικούς Συλλόγους της Ρουμανίας ,των Μακεδόνων Βόλου και της Σκοπέλου .

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος Η Γραμματέας

Δ. Γιώτης Ευθυμία Γιώτη

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά βιβλίων και περιοδικών στη βιβλιοθήκη Ελληνοπύργου και Δήμου Καρδίτσας από τον Δ. Σιούφα
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας σε συγκέντρωση για τα μνημόνια