Ξεκίνησε η καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015


Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015,  ξεκίνησε σε 2 Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη “Αγγελική Βαρελλά” της πλατείας “Δημ. Γιολδάση”, τα παιδιά έπαιξαν ένα παιχνίδι με εικόνες από βιβλία, με σκοπό να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, στο πόσο καλά ξέρουν τα βιβλία της βιβλιοθήκης και τις ιστορίες τους. Αποδείχτηκε ότι τα ήξεραν πολύ πολύ καλά!

Στη συνέχεια μιλήσαμε για την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου. Είπαμε για το θεό Αίολο, τον πατέρα των ανέμων και τον Ασκό που έδωσε στον Οδυσσέα και φτιάξαμε όμορφους ανεμόμυλους με καθημερινά ανακυκλώσιμα υλικά.

Στην Παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Φανουρίου”, η μέρα ήταν αφιερωμένη σε όλα τα ιπτάμενα μέσα. Αεροπλάνα, Αερόστατα, Πύραυλοι, χαρταετοί κ.α. παρέλασαν μπροστά στα μάτια των παιδιών μέσα από τις εικόνες των βιβλίων.

Τα παιδιά με τη βοήθεια και τις οδηγίες της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης, έφτιαξαν σαΐτες, χαρταετούς και χάρτινα αεροπλανάκια που με χαρά πέταξαν στην πλατεία μπροστά από τη βιβλιοθήκη.

Για σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας διάδρομος απογείωσης

Φτιάχνουμε και απογειώνουμε τις δικές μας σαΐτες, χαρταετούς, αερόστατα και πυραύλους.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών.  Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

  • Πόσο καλά ξέρω τα βιβλία της βιβλιοθήκης; 

Μια κάρτα ορίζει για κάθε παιδί την αποστολή του να ανακαλύψει ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη.

Γράφει λίγα λόγια για τον ήρωα του βιβλίου και ξεναγεί τα υπόλοιπα στον ξεχωριστό κόσμο του βιβλίου του!

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών.  Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”.

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν θα είναι βιβλιοθήκη… θα είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Προηγούμενο άρθρο Καμία ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς αγώνες
Επόμενο άρθρο Θερμά συγχαρητήρια της Ασημίνας Σκόνδρα στην Αναγέννηση