Ειδήσεις

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων


Μέσα σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με τις ευλογίες του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ηλία Γώγου.

Με την παρουσία μαθητών, γονέων και μελών του Συλλόγου ανακοινώθηκαν αρχικά οι τομείς δράσης του για τη φετινή περίοδο και εγκαινιάστηκε  παράλληλα η συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ” Φλόγα” – Παράρτημα Καρδίτσας που μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσημα τη δράση του.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων θα ανοίξει “κουμπαρά” για τους σκοπούς του συγκεκριμένου σωματείου αφιερώνοντας παράλληλα σε αυτό το σκοπό τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του. Για τα εγκαίνια του νέου γραφείου που θα λειτουργήσει στην πλατεία Στρατολογίας δόθηκε ως δώρο ένα έργο του Εικαστικού Εργαστηρίου του Συλλόγου που επιμελήθηκε η Αλέκα Κουκόσια.

Σε ότι αφορά τις δράσεις της φετινής χρονιάς ξεκινούν τη λειτουργία τους: το Τμήμα Ελληνικών Χορών με χοροδιδάσκαλο την Κική Μαυρουδή, Εικαστικό Εργαστήρι με υπεύθυνη τη ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια, Τμήμα Latin -Zumba με υπεύθυνη την Βάσω Κουτσιαριδα, Τμήματα Κολύμβησης και Στίβου με τη γυμνάστρια Ντίνα Καραΐσκου, Μαθήματα λαϊκών και παραδοσιακών εγχόρδων με το γνωστό μουσικό Ναπολέοντα Μουλιάκο και Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτισαν η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Καρδιτσας Χρυσούλα Κατσιαβρια – Σιωροπουλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας, οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων Παναγιώτης Τουλιάς και Σπύρος Εκίζογλου, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου ” Φλόγα” , Δώρα Ξηντάρα – Γαρίτου αναφέρθηκε στις δυσκολίες των γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και ευχαρίστησε το Μορφωτικό Σύλλογο για τη συνεργασία του.

Τις ευχαριστίες της απηύθυνε επίσης και η Γιάννα Νταλαμπίρα, μέλος του σωματείου και παλιά χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου που είχε και την πρόταση συνεργασίας. Η βραδιά έκλεισε με τις ευχές όλων για μια ακόμη δημιουργική χρονιά σε φωτεινούς δρόμους που μόνο οι Τέχνες και ο Πολιτισμός.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

 

Προηγούμενο άρθρο Γ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των κληρικών εγγάμων και αγάμων
Επόμενο άρθρο Ο εορτασμός της αθλητικής ημέρας στο 3ο & 13ο Δημοτικό Σχολείο