Ειδήσεις

Ξεκίνησε η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης


Ξεκίνησε το διήμερο 16 & 17 Ιουνίου, η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Στις παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα», «Παυσιλύπου» και Δημοτικών Διαμερισμάτων «Παλαιοκκλησίου» & «Αρτεσιανού», τα παιδιά με τη βοήθεια των υπευθύνων των βιβλιοθηκών, γονιών, συνοδών και πολλών εθελοντών, παρέλαβαν το ατομικό τους βιβλίο του μικρού εξερευνητή, έφτιαξαν το μπλουζάκι του εξερευνητή, στόλισαν τις βιβλιοθήκες δίνοντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα, κατασκεύασαν όμορφους φακέλους, με καλοκαιρινές εικόνες για τις αποστολές του καλοκαιριού και έκαναν άνω-κάτω(με την καλή έννοια) τις βιβλιοθήκες παίζοντας το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Οι ομάδες ήταν πολύ δυνατές και οι νικήτριες κρίθηκαν στους πόντους.

Η φετινή ιδιαιτερότητα της καλοκαιρινής Εκστρατείας, είναι ότι οι δράσεις καθημερινά είναι οι ίδιες σε όλες τις βιβλιοθήκες που συμμετέχουν, σε όλη τη χώρα!!!

Επόμενη δράση την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα», & «Παυσιλύπου», με τίτλο «Τρία καλοκαιρινά Αντικείμενα». Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους… τρία καλοκαιρινά αντικείμενα!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινή γιορτή στον Α΄& Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στις εγκαταστάσεις της 3Π