Ειδήσεις

Ξεκίνησε και η 3η εβδομάδα της 6ης Εκστρατείας Ανάγνωσης


Ξεκίνησε την Δευτέρα 03 Ιουλίου,  στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, με τρεις όμορφες δράσεις και η 3η εβδομάδα της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» τα παιδιά γνώρισαν τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, αλλά δεν τα φοβήθηκαν. Οι νέες σειρές των μυθολογικών παραμυθιών που διαθέτει η βιβλιοθήκη επιχειρούν μια καινούρια “ανάγνωση” των αρχαίων ελληνικών μύθων. Είναι συναρπαστικές αφηγήσεις μέσα από τις οποίες ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει την ψυχή του ανθρώπου!!!

Χρησιμοποιώντας σημεία, γραμμές και έντονα χρώματα, ζωγραφίσαμε όπως ο Καντίνσκι στην παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια διαφορετική ζωγραφική μόνο με κύκλους και γραμμές!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» τα παιδιά είδαν εκτενή αποσπάσματα από την ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις «Βόλτα στο κενό», όπου πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του ισορροπιστή και σχοινοβάτη Φιλίπ Πετίτ που στις 7 Αυγούστου 1974 πάνω σε συρματόσχοινο διέσχισε το κενό ανάμεσα στους πάλε ποτέ δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια και με καθημερινά υλικά (μπουκάλια, ρολά από χαρτιά, πλαστικά πιάτα και ποτήρια, αλλά και τραπουλόχαρτα), προσπάθησαν να ισορροπήσουν διάφορους συνδυασμούς πραγμάτων.

Στο τέλος έπαιξαν στον χώρο μπροστά από τη βιβλιοθήκη παιχνίδια ισορροπίας. Τα έκαναν μούσκεμα όλα, αλλά αυτή είναι η γλύκα της καλοκαιρινής εκστρατείας, η δροσιά της δημιουργίας και της ενεργητικότητας!!!

Την Τρίτη 4 Ιουλίου συνεχίζεται με άλλες τρεις δράσεις η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

 Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 ημέρες. Φτιάχνουμε το δρομολόγιο του Φιλέα Φογκ με ημερομηνίες και ώρες, οργανώνουμε δικά μας ταξίδια αλλάζοντας; μεταφορικά μέσα, υπολογίζουμε το χρόνο και τέλος παίζουμε ένα παιχνίδι έκπληξη!!!

             Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», σημείο ισορροπίας, φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν. Και παίζουμε παιχνίδια ισορροπίας!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου»,  ζωγραφική με σταγόνες. Μαθαίνουμε για το μεγάλο σύγχρονο εικαστικό Τζάκσον Πόλλοκ, επισκεπτόμαστε το ατελιέ του, γνωρίζουμε το έργο του και προσπαθούμε με την τεχνική του, να φτιάξουμε δικούς μας πίνακες!!!

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία ο 8ημερος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας
Επόμενο άρθρο Η συμμετοχή Συλλόγων των Σοφάδων στα Καραϊσκάκεια