Ειδήσεις

Ξεκινάει ο 2ος κύκλος των δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας


Ξεκινάει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξει, ο 2ος κύκλος των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, με τίτλο «Ακολουθώ τα ίχνη των βιβλίων…», στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις στις παρακάτω τρεις παιδικές βιβλιοθήκες:

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» – Όταν τα ασπρόμαυρα ίχνη… γίνονται χρωματιστά. Διαβάζουμε το πολύ ωραίο βιβλίο του Frank Viva “Η μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτης» από τις εκδόσεις Μέλισσα, όπου ένα μικρό κορίτσι που θέλει να γίνει σκηνοθέτης, λατρεύει το άσπρο και το μαύρο και φαντάζει διαφορετική σ’ έναν πολύχρωμο κόσμο… Δίνουμε στα παιδιά παλιές φωτογραφίες από αγαπημένες ασπρόμαυρες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου κι αυτά τις δίνουν χρώμα!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» & Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» – Ίχνη πάνω στο χαρτί. Διαβάζουμε την ιστορία του Antoine de Saint – Exupéry (του διάσημου συγγραφέα του μικρού πρίγκιπα) μέσα από το βιβλίο του Peter Sís «Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και «το Χάρτινο Καραβάκι της μαμάς» της Ελένης Γεροστάθη από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Mαζί με τα παιδιά, με την τέχνη του Origami, φτιάχνουμε τα δικά μας χάρτινα καραβάκια και αεροπλάνάκια και δοκιμάζουμε τις αντοχές τους στο νερό και τον αέρα!!!

Οι δράσεις θα έχουν διάρκεια περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και θα γίνουν όλες σε εξωτερικό από τη βιβλιοθήκη χώρο. Όλοι όμως μικροί και μεγάλοι, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκες προστασίας, ώστε όταν θα μπουν στη βιβλιοθήκη για δανεισμό ή επιστροφή βιβλίων, να τις φοράνε απαραίτητα.

Οι βιβλιοθήκες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι για δανεισμούς και επιστροφές βιβλίων μικρών και μεγάλων.

Μέσα στο χώρο των παιδικών βιβλιοθηκών θα μπορούν να μπαίνουν ανά δύο ενήλικες ή παιδιά, φορώντας πάντα μάσκα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, όπου θα μπορούν να μπουν όλοι μαζί και να κρατούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:45 περίπου και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!

Προηγούμενο άρθρο Οι Villagers of Greece αναλαμβάνουν δράση στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων