Ξεκινά η ανάπλαση στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας


Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται άμεσα το έργο: «Ενοποίηση και περιβαλλοντική αποκατάσταση δημόσιου χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας», έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/10/2012 στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Βασ. Ευαγγελακόπουλου και του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Β. Ελευθερίου.

Το έργο προϋπολογισμού 1.200.000€ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας – Ηπείρου 2007-13 του ΕΣΠΑ και προβλέπεται βάση της σύμβασης να παραδοθεί σε 12μήνες.

 

Συνοπτική περιγραφή της σχεδιαζόμενης παρέμβασης

Τα σημαντικότερα στοιχεία της σχεδιαζόμενης παρέμβασης είναι:

-Η ανάδειξη του βόρειου μετώπου  της περιοχής επί της οδού Λαρίσης με την καθαίρεση του τοίχου, τον εμπλουτισμό των εικόνων του δομημένου χώρου με στοιχεία  πράσινου (υψηλού και χαμηλού)   ορατού  σε όλο σχεδόν το μήκος και  την δημιουργία ανοικτών πλατωμάτων  στάσης και περιπάτου .

-Η ενοποίηση της περιοχής με το αθλητικό πάρκο δυτικά, με την καθαίρεση τμήματος του τοίχου. Η ενοποίηση  ενδυναμώνεται  με την  ολοκλήρωση του περιπάτου γύρω από το αθλητικό στάδιο δια μέσου  σύντομης   και ευχάριστης   διαδρομής σχεδιασμένης μέσα στις νέες  περιοχές πράσινου.

– Η οριοθέτηση  και παράλληλα προστασία  της περιοχής παρέμβασης από τις αθλητικές δραστηριότητες του γηπέδου, με την  ανέγερση  νέου τοίχου  που χωροθετείται  στο νότιο όριο της περιοχής μελέτης, ενώ  η πυκνή φύτευση  των νησίδων  βόρεια  αποκρύπτουν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθός του.

-Η λιτή διαμόρφωση του πεζόδρομου ανατολικά της περιοχής και  ο σχεδιασμός χώρου στάθμευσης .

-Η φύτευση μεγάλων περιοχών ανατολικά (80% του συνόλου της περιοχής) με ποικιλία  φυτικών ειδών αξιοποιώντας όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, όπως  σχήμα, μέγεθος, χρώμα, άνθιση, καρποφορία, άρωμα, σχετιζόμενα άμεσα με  τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.

 

 

Δήλωση Δημάρχου Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός δήλωσε σχετικά με το έργο τα εξής:

« Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο ανάπλασης για την πόλη και το Δήμο μας εισέρχεται από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης. Με την υλοποίηση του έργου που, προώθησε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ η παρούσα Δημοτική Αρχή, θέλουμε να ανακτήσει ο περιβάλλων χώρος του Δημοτικού Σταδίου τον κομβικό του χαρακτήρα και να λειτουργήσει ως καταλύτης για την γενικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί και είσοδο της πόλης και τον σημαντικότερο αθλητικό της πόλο.

Επιδιώκουμε με τις τεχνικές παρεμβάσεις και τις φυτεύσεις που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου να διαμορφώσουμε έναν χώρο φιλόξενο και πολυλειτουργικό για ανάπαυση, άθληση, αναψυχή και ένα πεδίο κοινωνικών επαφών.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών δεν θα επηρεαστεί  η λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου που θα συνεχίσει να φιλοξενεί κανονικά τους αγώνες.

Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που ολοκλήρωσαν ταχύτατα τις διαδικασίες για την υποβολή και την τεκμηρίωση της  όπως επίσης και τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, για την άριστη συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφέρειας που προώθησε ταχύτατα τις διαδικασίες ένταξης.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε με συστηματικό τρόπο την προσπάθεια αξιοποίησης του ΕΣΠΑ και κάθε άλλης χρηματοδοτικής δυνατότητας για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν τα μαθήματα Γυμναστικής για τους νέους-ες του ¨Θεοδωρίδειου Κέντρου –Ορίζοντες¨
Επόμενο άρθρο Μεγάλη ενημερωτική-επιστημονική εκδήλωση στην Αθήνα από τον σύλλογο των απανταχού Καρδιτσιωτών