Ξεκινά η επιλογή των έργων της συλλογής Γιολδάση που θα συντηρηθούν


 Πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Επιλογής που θα ξεχωρίσει περίπου 150 από τα 3000 έργα της συλλογής, ώστε να συντηρηθούν στο πλαίσιο του έργου που ενέταξε ο Δήμος Καρδίτσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ 2007-2013

 Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Καρδίτσας έχει εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΕΙΡΟΣ 2007-2013 ένα πολύ σημαντικό για τον θεσσαλικό πολιτισμό έργο με τίτλο:  «Συντήρηση, Προστασία και Προβολή της συλλογής Γιολδάση» Με προϋπολογισμό 271.600 €

Στην επιτροπή επιλογής πλέον των 150 έργων ( από 3000 έργα) της συλλογής που θα συντηρηθούν προΐσταται η κ. Μ. Μιχαηλίδου Ιστορικός Τέχνης, η οποία διετέλεσε μεταξύ  άλλων Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Επιτροπή που πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση, μετέχουν επίσης η κ.Μάγδα Κουμπαρέλου Ιστορικός Τέχνης και η κ. Μαρία Γιανέλου Επιμελήτρια της Πινακοθήκης Καρδίτσας. Την οικογένεια  του δωρητή εκπροσωπεί ο κ. Μάνθος Γιολδάσης,  αλλά και ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απόστολος Πίτσαβος, ο οποίος προώθησε την όλη διαδικασία της δωρεάς προς τον Δήμο.

Τον συντονισμό όλων των απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών, τόσο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, όσο και για την υλοποίησή του έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Νίκος Καραγιάννης.

Στο πλαίσιο του έργου εκτός από την συντήρηση κορυφαίων έργων της Συλλογής Γιολδάση, θα υλοποιηθεί και ένα πρότυπο σχέδιο αποθήκευσης και προληπτικής συντήρησης των έργων.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2013, για τον εορτασμό της επετείου 20 χρόνων από τον θάνατο του ζωγράφου.

Προηγούμενο άρθρο Κωτσός Γ.: Σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα είχε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Μουσική βραδιά στην πόλη των Σοφάδων