Ξεκινά η κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά σε χώρο πρασίνου και αναψυχής»


Ξεκινά η αναβάθμιση μιας έκτασης 34 στρεμμάτων στον Παλαμά Καρδίτσας και η διαμόρφωσή της σε χώρο πρασίνου. Συγκεκριμένα υπογράφηκε στο Δημαρχείο Παλαμά η σύμβαση για την κατασκευή του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά σε χώρο πρασίνου και αναψυχής», προϋπολογισμού 1.364.000 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί κυρίαρχο μέλημα της αιρετής Περιφέρειας. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται μια έκταση 34 στρεμμάτων με χώρους πρασίνου, παιδική χαρά, δενδροφυτεύσεις κ.α. σε ένα περιβάλλον που πλέον διαμορφώνεται σε πόλο έλξης για τους δημότες του Παλαμά και όχι μόνο. Στόχος μας είναι η δημιουργία λειτουργιών ώστε ο χώρος αυτός να αποτελεί ένα οργανωμένο αισθητικό σύνολο και να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες των κατοίκων και στις ανάγκες τους. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε ακόμη τη στήριξη θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Παλαμά κ. Κών/νος Πατσιαλής δήλωσε: «Είναι ένα έργο ποιότητας ζωής, το οποίο θα προστατεύσει την περιοχή και θα αναβαθμίσει το περιαστικό πράσινο. Το συγκεκριμένο πάρκο θα είναι για όλες τις ηλικίες και για όλες τις ανάγκες (κοινωνικές επαφές, ψυχαγωγία, παιχνίδι, κ.λπ.). Θα υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος και ποιοτική αναβάθμιση του χώρου. Παράλληλα χώροι πρασίνου, χώροι ξεκούρασης, παγκάκια ξύλινα, κιόσκια ξύλινα, βρύσες, σιντριβάνια, κ.λπ. Επίσης, παιδικές χαρές με τα πρότυπα ποιότητας της Υπουργικής Απόφασης και με όλους τους κανόνες ασφαλείας. Διάδρομοι γυμναστικής υψηλής ποιότητας, όργανα γυμναστικής ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Θεωρώ ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα πάρκα στη Θεσσαλία. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου και κυρίως τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Είναι ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και ο δήμος Παλαμά δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την υλοποίησή του».

Φορέας Υλοποίησης του έργου  είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαμά και το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης που προέκυψε μετά τον διαγωνισμό, είναι 747.741,44 ευρώ.  Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Αλκ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.» Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιανουάριο 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η περιβαλλοντική αυτή παρέμβαση πρόκειται να υλοποιηθεί στην περιοχή του κλειστού Γυμναστηρίου, στο νοτιοδυτικό άκρο της πόλης, περιλαμβάνει δε: Δενδροφυτεύσεις με γηγενή δένδρα, κατασκευή δικτύου άρδευσης, κατασκευή διαδρόμων και δημιουργία παρτεριών με φυτά και θάμνους, κατασκευή καθιστικών και ξύλινων κατασκευών, κατασκευή σιντριβανιού, παιδική χαρά, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, περίφραξη του χώρου, σύνδεση του χώρου με την περιφερειακή οδό και κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας και χώρων στάθμευσης και τέλος κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντώνης Αναστασόπουλος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Παλαμά καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και ο ανάδοχος.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία Περιφέρειας και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για την λειτουργία της πρώτης βιοκλίνης στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Διενέργεια εκλογών