Ξεκινά την Τρίτη 9/4 η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου -Φαρμακείου του Δήμου Καρδίτσας


Την Τρίτη 9/4, στις 5.00 το απόγευμα ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου του Δήμου Καρδίτσας που φιλοξενείται στο χώρο του ΚΑΠΗ Καρδίτσας (πάροδος Νικηταρά) και απευθύνεται σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες όλου του Νομού.

Η νέα κοινωνική δομή στηρίζεται στον εθελοντισμό και θα λειτουργήσει με τη συνεργασία του Δήμου, του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας, αλλά και την υποστήριξη εθελοντριών και εθελοντών πολιτών.

Ειδικότερα, το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση κάθε Τρίτη & Τετάρτη από τις 5.00 έως τις 8.00 το απόγευμα, με εθελοντές γιατρούς, παθολόγο & χειρουργό αντίστοιχα και κάθε Πέμπτη από τις 14.30 – 17.30 με παιδίατρο και θα μπορούν να εξετάζονται δωρεάν, κατόπιν ραντεβού, δέκα άτομα κάθε φορά.

Οι πολίτες που δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο ταμείο ή έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα θα πρέπει αρχικά να απευθύνονται στη Δ/νση Πρόνοιας, η οποία θα τους χορηγεί κάρτα δικαιούχου.

Παραλαμβάνοντας την κάρτα τους θα μπορούν στη συνέχεια να κλείνουν τα ραντεβού τους, καλώντας από τις 10.00 – 13.00 στο τηλέφωνο του ΚΑΠΗ Καρδίτσας (2441027175).

Οι γιατροί του Κοινωνικού Ιατρείου θα έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων που ο εξεταζόμενος θα μπορεί να παραλαμβάνει επίσης δωρεάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο που θα λειτουργεί τις ίδιες ημέρες και ώρες, στον χώρο του ΚΑΠΗ, με εθελοντές φαρμακοποιούς. Θα μπορούν επίσης να χορηγούν παραπεμπτικά για δωρεάν εξέταση από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου οι πολίτες θα μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα συγκεντρώνονται από τους φαρμακοποιούς και από εθελοντές στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου, καθώς και στο ειδικό περίπτερο που θα στήνεται κάθε δεύτερο Σάββατο στην κεντρική πλατεία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αύριο η διανομή των προϊόντων από την Ομάδα Εθελοντών
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας