Ξεκινά την Τσικνοπέμπτη το Σοφαδίτικο Καρναβάλι


Στους ρυθμούς της Αποκριάς κινείται η πόλη των Σοφάδων, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκπλήξεων που αναμένεται να ικανοποιήσει απόλυτα μικρούς και μεγάλους.

Πάρτυ, Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού, γλέντι με ορχήστρα και παραδοσιακό μπλουγούρι αλλά και η Μεγάλη Παρέλαση με ομάδες καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης είναι μερικά από όσα έχει σχεδιάσει ο Δήμος Σοφάδων, με την αμέριστη υποστήριξη του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, του Συλλόγου νέων «In Action» αλλά και την εθελοντική εργασία και προσφορά των νέων της πόλης, προκειμένου να δημιουργήσει το εορταστικό κλίμα που απαιτούν οι μέρες της Αποκριάς.

Το Αποκριάτικο Ξεφάντωμα θα ξεκινήσει την Τσικνοπέμπτη 7/3/12 με το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, το σύνολο των αγωνισμάτων στα οποία παίρνουν μέρος οι ομάδες των καρναβαλιστών δείχνοντας τις δεξιότητές τους σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες , παραδοσιακά ή αστεία παιχνίδια. Σκοπός τους είναι να συγκεντρώσουν βαθμούς ώστε να κερδίσουν το Βραβείο του Κρυμμένου Θησαυρού που φέτος αντιστοιχεί με το χρηματικό ποσό των 150ευρώ.

Το Κυνήγι … είναι μέρος της προκαρναβαλικής διοργάνωσης και υλοποιείται από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

Οι εργασίες όσον αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι των αρμάτων έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η προετοιμασία  των στολών των καρναβαλιστών, όπως διαπίστωσαν άλλωστε και ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παύλο Ραγιά αλλά και τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ Βαγγέλη Κομπογιάννη οι οποίοι επισκέφτηκαν το χώρο προετοιμασίας των αρμάτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος  για τη φετινή διοργάνωση δήλωσε τα εξής :

« Οι 4 δεκαετίες παράδοσης του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού μας δίνουν το πλεονέκτημα της εμπειρίας έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ελάχιστα χρήματα. Καθοριστικός παράγοντας για το αποτέλεσμα αυτό είναι η σημαντική βοήθεια των τοπικών φορέων, συλλόγων, πολιτών και μαθητών.

Ιδιαίτερα φέτος οι τοπικοί φορείς αποδεικνύουν έμπρακτα και με μεγαλύτερο ζήλο ότι οι ρίζες του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού είναι ισχυρές και στέρεες. Σε λίγες ημέρες ξεκινάει την Τσικνοπέμπτη το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού  το οποίο για δύο εβδομάδες θα δώσει χρώμα και ζωή στην πόλη των Σοφάδων.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η κατασκευή των αρμάτων με μεγάλη συμμετοχή τόσο απ’ την πόλη, όσο και απ’ τις γειτονικές τοπικές κοινότητες. Υπολογίζουμε ότι τα άρματα των καρναβαλιστών φέτος θα ξεπεράσουν τα 25 συνολικά.

Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή, τόσο στην προετοιμασία, όσο και στις εκδηλώσεις».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών έχει ως εξής :

Τσικνοπέμπτη 7/3/2013 /Ώρα 5.00μμ / Κεντρική Πλατεία

  • Παρουσίαση των ομάδων με στιχάκια : Ένας από κάθε ομάδα παρουσιάζει τους φίλους του με αυτοσχέδια ποιηματάκια
  • Γρίφοι : Στους δρόμους της πόλης – Απαγορεύονται τα μηχανοκίνητα μέσα και η βοήθεια από ενήλικες

Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα υπάρχει περίπτερο της εταιρείας Camelot με καραμέλες και ζαχαρωτά.

Σάββατο 9/3/2013 / Ώρα 5.00μμ / Πνευματικό Κέντρο

  • Διαγωνισμός στο θέατρο με επίκαιρο θέμα ή σάτιρα
  • Non stop dancing : Δύο άτομα από κάθε ομάδα θα επιδοθούν ταυτόχρονα με μέλη άλλων ομάδων σε χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς μέχρι τελικής πτώσης

 

Κυριακή 10/3/2013 / Ώρα 4.00μμ / Πνευματικό Κέντρο

  • Χάσκα με λουκούμι : Το παραδοσιακό Σοφαδίτικο έθιμο
  • Γλωσσοδέτες : Κάθε ομάδα πρέπει να πει χωρίς πρόβλημα πέντε γρίφους

 

Παρασκευή 16/3/2013 / Ώρα 5.00μμ / Κεντρική Πλατεία

  • Ο κλόουν «Ανακατωσούρας» σε ένα πάρτι για τα παιδιά των ομάδων
  • Ώρα 6.00μμ. Διαγωνισμός χορού
  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού και απονομή του επάθλου των 150Ε στη νικήτρια ομάδα

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού» και στη «Μεγάλη Παρέλαση», μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στον 1ο όροφο του ΚΑΠΗ Σοφάδων καθημερινά 4.30 – 6:00 μ.μ ή ν’ απευθύνονται στα τηλέφωνα : 6984364798 (Δήμου Ειρήνη) και 6980322950 (Μπαλτάς Θοδωρής).

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης κτηνοτρόφων για εισαγωγή ζώων στις δημοτικές βοσκές για το έτος 2013
Επόμενο άρθρο «Χελιδονίσματα» στον Παλαμά