Ειδήσεις

Οδηγό τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής & τυποίησης τροφίμων & ποτών εξέδωσε ο Δήμος Καρδίτσας


Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ο Δήμος Καρδίτσας εξέδωσε οδηγό τοπικών επιχειρήσεν παραγωγής & τυποίησης τροφίμων & ποτών.

Στόχος η προβολή τους και η ανάπτυξη συνεργασιών με τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, στις οποίες και θα διανεμηθεί κατά προτεραιότητα.

Στην έκδοση ενός φυλλαδίου – οδηγού τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής &  τυποποίησης τροφίμων και ποτών προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στόχος της έκδοσης είναι η ανάδειξη και η προβολή των Καρδιτσιώτικων επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου τόσο εκτός της ευρύτερης περιοχής μας, όσο και εντός,  να τις γνωρίσουν δηλαδή καλύτερα και οι τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, αλλά και οι  χώροι διάθεσης τέτοιων ειδών, όπως σούπερ μαρκετ, μίνι μάρκετ κ.α.-όπου και θα διανεμηθεί κατά προτεραιότητα το φυλλάδιο.

Επιδίωξη είναι δυναμώσουν οι μεταξύ τους συναλλαγές να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα και να καλλιεργηθεί η τοπική καταναλωτική συνείδηση προς όφελος όλων, αλλά και ευρύτερα της τοπικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το φυλλάδιο τυπώθηκε σε 10.000 αντίτυπα και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να ανατυπώνεται κατά περιόδους, ώστε να συμπεριλαμβάνονται τυχόν νέες επιχειρήσεις του κλάδου ή κάποια- ες που ενδεχομένως να παραλήφθηκαν  εκ παραδρομής  από την αρχική έκδοση. Εάν υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δήμο, ώστε να συμπεριληφθούν στην επόμενη έκδοση.

 

Μήνυμα του Δημάρχου

 

Στο εισαγωγικό σημείωμα του φυλλαδίου ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος αναφέρεται στους στόχους αυτής της προσπάθειας τονίζοντας τα εξής:

“Ο τόπος μας έχει το μοναδικό προνόμιο να διαθέτει έναν γόνιμο κάμπο, μια ημιορεινή ζώνη με ιδιαίτερα ευνοϊκές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες και έναν παρθένο ορεινό όγκο που ανταμείβουν τον μόχθο των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας με εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης προϊόντα.

Αυτά τα εκλεκτά προϊόντα είναι οι πρώτες ύλες των τοπικών επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων και ποτών, οι οποίες με τεχνογνωσία, εμπειρία και πολύ μεράκι παράγουν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους και με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης προϊόντα.

Προϊόντα τουλάχιστον εφάμιλλα ή ακόμη και ανώτερης ποιότητας και γεύσης αντίστοιχων που συνηθίσαμε να αγοράζουμε κυρίως λόγω της μεγάλης διαφημιστικής προβολής τους.

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρδίτσας θέλοντας να αναδείξουμε να προβάλουμε και να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε τα προϊόντα τους να βρουν τη θέση που τους αξίζει στο ράφι και στο τραπέζι μας, αναλάβαμε μια σειρά πρωτοβουλιών:

 

– Επισκεφθήκαμε τους χώρους παραγωγής και συναντήσαμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται να κάνουν πράξη το όραμά τους επιχειρώντας σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, κάνοντας καθημερινά μικρά ή μεγάλα βήματα, δίνοντας ταυτόχρονα δουλειά σε δεκάδες Καρδιτσιώτικες οικογένειες.

– Με δελτία τύπου προβάλαμε τη δραστηριότητα και τα προϊόντα τους πιστεύοντας πραγματικά στην αξία τους.

– Με παρεμβάσεις μας προς όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της περιοχής ζητήσαμε και πετύχαμε να δώσουν περισσότερο χώρο στα ράφια τους στα τοπικά προϊόντα, ώστε να φτάνουν ευκολότερα στο τραπέζι του Καρδιτσιώτη καταναλωτή.

 

Σε αυτό το πλαίσιο των πρωτοβουλιών εντάσσεται και το φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου. Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε όλοι καλύτερα τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους, να τα εμπιστευθούμε και να τα επιλέξουμε. Για να γίνουμε όλοι, παραγωγοί, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, καταναλωτές, “κρίκοι” της ίδιας “αλυσίδας”, μιας πιο ισχυρής τοπικής οικονομίας προς όφελος όλων!

Οι προσπάθειές μας για την προβολή των τοπικών προϊόντων και την εμπέδωση τοπικής καταναλωτικής συνείδησης θα συνεχιστούν.

Το μήνυμα είναι: “ Αγαπάμε τον τόπο μας, επιλέγουμε τοπικά προϊόντα, στηρίζουμε την Καρδίτσα”

 

Προηγούμενο άρθρο Παράταση Προθεσμιών Υποβολής Αιτήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο ζητά ο ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας