Ειδήσεις

Οδοιπορικό στη σχολική ζωή της Καρδίτσας


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας Αρχείων (9 Ιουνίου), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ) στο νομό Καρδίτσας συνδιοργανώνουν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων,υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας, έκθεση φωτογραφικού υλικού από το Αρχείο του Δασκάλου και Ερευνητή της τοπικής μας Ιστορίας Βασίλη Μαγόπουλου,με θέμα: Αρχείο Βασίλη Μαγόπουλου « Ένα οδοιπορικό στη σχολική ζωή της Καρδίτσας κατά τον 19ο και 20ον αιώνα.»

Το σπάνιο αυτό αρχείο είναι αποτέλεσμα επίπονης δουλειάς δεκαετιών του ερευνητή της τοπικής Ιστορίας Βασίλη Μαγόπουλου, ο οποίος παραχώρησε εν ζωή το αρχείο του ως μια συμβολική κίνηση στήριξης στην προσπάθεια ανάπτυξης των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο νομό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου και  ώρα 7.30΄ μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, καιη έκθεση θα διαρκέσει από 10 μέχρι 30 Ιουνίου 2017 στο χώρο  του Αρχαιολογικού Μουσείου κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Συμμετέχουν οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/μιας  Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Η όληεκδήλωσηθα κλείσειμεσυναυλία τηςΜπαντίνας του Μουσικού Σχολείου στοναύλειοχώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Απευθύνουμε στο κοινό της Καρδίτσας ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την οικογένεια του Βασίλη Μαγόπουλου για την τόσο σημαντική δωρεά στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Καρδίτσας.

 

Ελπινίκη Αγγελίνα- Φιλίππου, προϊσταμένη των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι απανταχού Καρδιτσιώτες τιμούν τον Γ. Καραϊσκάκη
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Οι Έλληνες αγρότες εκφράζονται αρνητικά για την ΕΕ σε ποσοστό 60%