Οικολογικές δράσεις με τα σχολεία της πόλης στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Μία πρωτότυπη δράση είχαν τη χαρά να ζήσουν τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους Κυρίες Ανυφαντή Μινέρβα, Κατερίνα Τσέλιου και Βαΐα Μαρκούση, επισκέφτηκαν την παιδική βιβλιοθήκη και μιλήσαμε μαζί τους για την ανακύκλωση.

Τι είναι ανακύκλωση, πότε ξεκίνησε στη χώρα μας, τι ανακυκλώνουμε, τι πρέπει να προσέχουμε, τι δεν ανακυκλώνεται, ποια τα οφέλη για το περιβάλλον και τους ανθρώπους, κλπ.

Στη συνέχεια διαβάσαμε στα παιδιά το βιβλίο του Κώστα Μάγου «Το δάσος της ξύλινης ξύστρας», που πολύ τους άρεσε, με θέμα την προστασία των δασών, μέσα από την ανακύκλωση.

Τέλος με υλικά που έφεραν τα ίδια από «τα σκουπίδια» του σπιτιού τους, φτιάξαμε μερικές υπέροχες κατασκευές, όπως κουτιά  ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε χώρο του Σχολείου τους, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση όλοι οι μαθητές του σχολείου, φτιάξαμε την «Πράσινη πόλη» και τη «Γκρίζα πόλη», αλλά και χαριτωμένα μομπίλ με παλιά CD, καπάκια από μπουκάλια κι άλλα «άχρηστα» υλικά.

Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα από τη βιβλιοθήκη μετά από τρεις και πλέον ώρες σ’ αυτήν, γεμάτες γνώση και παιχνίδι.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. θα πραγματοποιήσουν και φέτος για 2η χρονιά τη δράση «Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα» στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Όσοι μικροί ή μεγάλοι φίλοι των παιδικών βιβλιοθηκών θέλουν θα μπορούν την Πέμπτη 2 Απριλίου, από τις 4 έως 8 το απόγευμα, στο χώρο της βιβλιοθήκης του Αγίου Νικολάου,  να προσφέρουν ένα παιδικό βιβλίο για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου και τα μέλη του συλλόγου, θα χαρίζουν ως αντάλλαγμα ένα όμορφο λουλούδι!!!

Προηγούμενο άρθρο Η Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος