ΟικόΣφαιρα: 10ο ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι


Η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής)  σας καλεί  το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. έως 2.00μ.μ. στην παιδική βιβλιοθήκη της πλατείας Δημητρίου Γιολδάση (πρώην Δ. Λάππα), όπου διοργανώνει το 10ο ανταλλακτικό –χαριστικό παζάρι δίνοντας έμφαση στην επανάχρηση. Χαρίζουμε – ανταλλάσσουμε ρούχα, βιβλία, cd, παιχνίδια, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα σε καλή κατάσταση, τα οποία φέρνουμε το Σάββατο στο χώρο του παζαριού. ΠΡΟΣΟΧΗ: τα ρούχα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα!

Η επανάχρηση είναι μια παλιά ιστορία που πρώτοι την έκαναν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας κόβοντας ένα βαρέλι, για να ψήσουν ή πλέκοντας σακούλες για χαλάκια. Στην Ελλάδα η κουλτούρα της επανάχρησης κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα.Η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι άθλιες εργασιακές συνθήκες στα εργοστάσια των πολυεθνικών σε χώρες του Τρίτου Κόσµου και όχι μόνο, ο «πολιτισµός» των σκουπιδιών γέννησαν αρκετούς επικριτές, που είδαν στην κουλτούρα της επανάχρησης κάποια λύση.

Όραμά μας στην ΟικόΣφαιρα είναι μέσω της επανάχρησης να συμβάλουμε στη μείωση των στερεών αποβλήτων (απορριμμάτων) και στη μικρότερη κατανάλωση φυσικών πρώτων υλών σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε ο καθένας από εμάς τους ρύπους στο ελάχιστο, μέσα από το μετασχηματισμό άχρηστων υλικών σε χρηστικά αντικείμενα, επεκτείνοντας τον κύκλο ζωής τους, ενώ παράλληλα εναντιωνόμαστε στην κουλτούρα της σπατάλης, την οποία θέλουμε να πολεμήσουμε στηρίζοντας ένα διαφορετικό μοντέλο, πιο λιτό, βασισμένο στη λογική και την αυτάρκεια.

Παράλληλες εκδηλώσεις12.30-1.30 μ.μ.: «Υφαίνω κουρελού», Δώρα Μέλλου, συνταξιούχος νηπιαγωγός.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κρύστα Λάππα 6932717677, Χρυσάνθη Πετεινάρα2441028550, 6976017907.

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μηλιώνη
Επόμενο άρθρο Τροποποίηση της διάταξης περί προϋποθέσεων σφράγισης κέντρων διασκέδασης