Οι αγαπημένοι φετινοί προορισμοί των Καρδιτσιωτών


  Μπορεί η οικονομική κρίση να ταλανίζει την Ελλάδα, όμως, πολλοί έλληνες ταξιδιώτες την αψηφούν και ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Από τα μέσα Ιουλίου ξεκινούν οι περισσότεροι Καρδιτσιώτες για τις διακοπές τους. Το φετινό καλοκαίρι, οι φόβοι για μειωμένη τουριστική κίνηση των Καρδιτσιωτών στα παραθαλάσσια θέρετρα τελικά δεν φαίνεται να επιβεβαιώθηκαν αφού όπως τονίζουν και οι επαγγελματίες του είδους, οι Καρδιτσιώτες που πάνε διακοπές είναι σχεδόν όσοι με πέρυσι, παρά την οικονομική κρίση. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και το γεγονός ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών που διέπουν τα νοικοκυριά, οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν μειώσει αισθητά τις τιμές των δωματίων τους. Και τα οργανωμένα πακέτα που είναι πάντα πιο οικονομικά καθώς εξοικονομούνται χρήματα από η βενζίνη και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των ταξιδιωτών που τώρα πλέον χρησιμοποιούν τα εισιτήρια του κοινωνικού τουρισμού. Η οικονομική κρίση, το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων αλλά και του επιδόματος αδείας έχουν κάνει τους περισσότερους να ψάχνουν φθηνούς τρόπους για να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπές. Οι προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας ξεκουράζεται ενώ χαρακτηριστική είναι και η αύξηση των Καρδιτσιωτών που επιλέγουν το εξωτερικό για τις διακοπές τους. Οι φετινοί αγαπημένοι προορισμοί των Καρδιτσιωτών σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του τουριστικού πρακτορείου Tirogiannis Tours, κα. Βάνα Τυρογιάννη, οι επιλογές των προορισμών ποικίλουν ανάλογα με το είδος των διακοπών που επιθυμεί να κάνει κανείς σε συνάρτηση πάντα με την ηλικία. Έτσι λοιπόν οι νεαροί επιλέγουν νησιά τα οποία έχουν έντονη ζωή κυρίως σε ότι αφορά στη ψυχαγωγία. Η νυχτερινή διασκέδαση είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που καθορίζουν σημαντικά την επιλογή του προορισμού για τις νεαρές ηλικίες. Έτσι, όπως τόνισε η κα. Τυρογιάννη, μεγάλη ζήτηση παρατηρείται για καταλύματα στην Πάρο και τη Σκιάθο, ενώ οι οικογένειες επιλέγουν φέτος προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κω, η Κρήτη, η Μήλος, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.  Πολλοί όμως ήταν και οι Καρδιτσιώτες που επέλεξαν το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και όχι κατ’ ανάγκη εξωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε το ταξιδιωτικό γραφείο Tirogiannis Tours. Συγκεκριμένα, οι προορισμοί που επιλέχθηκαν από τους Καρδιτσιώτες συμπολίτες μας ήταν η Πράγα, η Κωνσταντινούπολη, η Βιέννη και η Βάρνα. 

                             

-Συμβουλές για οικονομικές διακοπές.


-Προγραμματίστε όσο νωρίτερα γίνεται τις διακοπές σας, έτσι ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές

-Κάνετε διακοπές σε κοντινούς προορισμούς. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε βενζίνη, διόδια και ακτοπλοϊκά εισιτήρια

-Ξεκινήστε τις διακοπές σας μεσοβδόμαδα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε καλύτερες τιμές στα ακτοπλοϊκά ,τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία.

-Το κάμπινγκ θεωρείται μια από τις πιο οικονομικές λύσεις. Η χώρα μας διαθέτει πολλά οργανωμένα κάμπινγκ ενώ όσο αφορά τις τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες σε σχέση με τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

-Προμηθευτείτε τον καφέ σας πριν πατήσετε το πόδι σας στο νησί, όπου οι τιμές είναι συνήθως λίγο τσιμπημένες. Μερικά κουτιά ή φακελάκια χωράνε εύκολα στις αποσκευές σας. Μην ξεχάσετε να πάρετε και ζάχαρη, αν και σας προτείνουμε να την ελαττώσετε, αν όχι να την κόψετε!

-Πάρτε μαζί σας μιξεράκι χειρός με μπαταρίες ή ρεύμα για το φραπέ αλλά και… για δροσερό αφρόγαλα.

 -Το ποτό είναι το ακριβότερο «αξεσουάρ» των διακοπών συμφέρει να το αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ της πόλης σας. Η διαφορά στην φιάλη από το σούπερ μάρκετ μέχρι το μπακάλικο του νησιού ανεβαίνει όσο πιο μακρινός είναι ο προορισμός σας!

 -Φροντίστε να πάρετε μαζί σας και 2-3 μπουκαλάκια αντηλιακό, γιατί αν δεν προμηθευτείτε από πριν θα τα πληρώσετε περίπου 30% ακριβότερα

 
Καλές διακοπές !

Προηγούμενο άρθρο Διαμορφώστε τον κήπο σας έξυπνα και οικονομικά
Επόμενο άρθρο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΜΟΚΟΒΟΥ 2010