Ειδήσεις

Οι αγρότες απέκλεισαν την Εφορία Καρδίτσας


Με ολιγόωρο αποκλεισμό των γραφείων της Εφορίας Καρδίτσας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Νομού.  Στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Εφορίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα πολλά και ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, όπως η βαριά φορολογία και άλλα.

Η συμμετοχή τους κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική και δυναμική. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας για τα προβλήματά τους, ενώ από εδώ και πέρα θα υπάρξει και κλιμάκωση του αγώνα.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας ανέφερε πως το αγροτικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να δικαιωθεί ως προς τα αιτήματά του που είναι αιτήματα επιβίωσης.

Να σημειωθεί πως στο πλευρό των αγροτών στάθηκε και το ΠΑΜΕ Δημοσίων υπαλλήλων που μετά την απεργιακή συγκέντρωση κατευθύνθηκε στην Εφορία.

Επόμενο αγωνιστικό βήμα για τους αγρότες αναμένεται να αποτελέσει η πανθεσσαλική σύσκεψη των αγροτών τις 28 Νοεμβρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

 

Επί ποδός σε όλη τη Θεσσαλία

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν κατά τόπους και θα συντονιστούν πανελλαδικά με τις αποφάσεις που θα παρθούν σε νέα πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στα μέσα Δεκέμβρη.

Μέχρι τότε, σε θεσσαλικό επίπεδο το αγωνιστικό πλάνο έχει ως εξής :

Στην Καρδίτσα, υπενθυμίζουμε πως η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού αποφάσισε την πραγματοποίηση πανκαρδιτσιώτικου παναγροτικού συλλαλητηρίου με τρακτέρ τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στην πόλη της Καρδίτσας.

Στα Τρίκαλα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» προσανατολίζεται για συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πόλη στις αρχές Δεκέμβρη.

Στη Λάρισα, η αρχή θα γίνει με συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, για την οργάνωση του οποίου αναμένεται να συζητήσει η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στο χωριό Βασιλί.

Στη Μαγνησία, την οργάνωση του αγώνα έχουν αναλάβει Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Μηδαμινή η συμμετοχή στην απεργία
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός για Kick Boxing