Ειδήσεις

Οι ανάγκες μας δε συμβιβάζονται με την δίκαιη ανάπτυξη τους


Οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας, Σέκλιζας και η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ) σε καλούμε να δώσουμε  όλες μαζί δυναμικά το παρόν στις κινητοποίηση  την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 6μμστην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ της Λάρισαςκαι αποφασισμένα να συσπειρωθούμε στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών μας και να αντεπιτεθούμε με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Ήρθε ο πρωθυπουργός των μνημονίων στην περιοχή μας, για να μας μιλήσει για την «δίκαιη ανάπτυξη» Εύκολα καταλαβαίνουμε πως πραγματικά μεταφράζεται η “δίκαιη” ανάπτυξη που προπαγανδίζει προκλητικάη κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

  • “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει πετσοκομμένοι μισθοί, και συντάξεις ψίχουλα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών μας.
  • “Δίκαιη ανάπτυξη” είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με εμάς τις γυναίκες εργαζόμενες να είναι τα μεγάλα θύματά τους.
  • “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, με το 60% αυτών των εργαζομένων να είμαστε εμείς- κύρια -οι νέες γυναίκες.
  • “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα είναι θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων γυναικών, των εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι, των αγροτισσών.
  • “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει νέα καρατόμηση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, σημαίνει ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη μας για τηνανεπαρκέστατη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που για εμάς τις γυναίκες είναι καθοριστική, λόγω του αναπαραγωγικού μας ρόλου. Επιπλέον σημαίνει ότι για τους εργαζόμενους άντρες και γυναίκες, τους άνεργους, αυξάνεται το χαράτσωμα  για  φάρμακα, για  εξετάσεις.
  • “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει η προσχολική αγωγή από λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού να μετατρέπεται σε εμπόρευμα,  ευκαιρία.
  • “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπωςκατοχυρώνει και ο νόμος της κυβέρνησης για το νέο λύκειο, σχολείαπου θα βγάζουν τους εκπαιδευτικούς και εμάς τους γονείς στο κυνήγι των χορηγιών, σχολεία που τα παιδιά μας θα μορφώνονται ανάλογα με το πορτοφόλι μας.

Καθρέφτης της «δίκαιης» ανάπτυξης τους είναι ηυποκριτική «εναρμόνιση των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων» εννοώντας να εναλλάσσουμε την ημιαπασχόληση με την ανεργία και να λέμε κι ευχαριστώ.

Εξάλλου αυτή είναι και η κατεύθυνση της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης,  που καταλήγει στο ότι η μητρότητα είναι ατομική υποχρέωση και όχι κοινωνικό δικαίωμα.

Τελικά μας ζητάνε  να αποδεχτούμε ότι ο συνδυασμός της μητρότητας με την εργασία είναι ατομική μας υπόθεση, και όχι κρατική ευθύνη και υποχρέωση για μέτρα κοινωνικής προστασίας, για κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, των ΑμΕΑ.

Αντιπαλεύουμε την «δίκαιη» ανάπτυξη τους,που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός και από την Θεσσαλία, πάνω στα ερείπια των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Το δικαίωμα μας στη δουλειά, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά, να γίνει πραγματικότητα με τη γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, την κατοχύρωση σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων, τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών για τις ανάγκες της οικογένειας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών της.

Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνες μας,

έχουμε κοινό βηματισμό με σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, με ενώσεις αυταπασχολούμενων και ΕΒΕ, με αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες,

Με την αγωνιστική μας δράση ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Γυναίκα   δώσε δυναμικά το παρών στο Συλλαλητήριο

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΑΒΕΡΩΦ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

(αναχώρηση από Καρδίτσα στις 4.30 μμ από την Πέτρινη τράπεζα)

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ

(ΜΕΛΗ ΟΓΕ)

 

Προηγούμενο άρθρο 4ο δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας
Επόμενο άρθρο Τα απόκρυφα της θανατικής ποινής στην Ελλάδα - Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέα – Ερευνητή)