Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες έκοψαν την πίτα τους


Παρουσία πλήθους Καρδιτσιωτών του Λεκανοπεδίου της Αττικής και του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, η οποία ήταν και η πρώτη εκδήλωση του διοργανωτή Συλλόγου για το 2015.

Καρδιτσιώτες κάθε ηλικίας και φίλοι του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου και κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και Ε.Π.Ε. στο κέντρο της Αθήνας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των παρευρεθέντων ήταν οι δύο τελευταίες και πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις του διοργανωτή Συλλόγου στα τέλη του περασμένου έτους (2014), αφενός η μεγάλη μουσική συναυλία που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τον γνωστό και καταξιωμένο στο Πανελλήνιο τραγουδιστή και συνθέτη, Λάκη Χαλκιά, αφετέρου δε, η επιμνημόσυνη δέηση στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με την οποία τίμησε (ο Σύλλογος) με κάθε επισημότητα τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθησαν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες.

Το πλήθος των Καρδιτσιωτών στην εκδήλωση υποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κων/νος Κουσαής, αφού καλωσόρισε τους παρευρεθέντες κι ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, ανακοίνωσε τις  προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μεταξύ των οποίων θα είναι η πραγματοποίηση τριήμερης ψυχαγωγικής εκδρομής στις 24-26 Απριλίου 2015 στην Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, το Περτούλι, την Ελάτη και το Μαυρομμάτι Μουζακίου Καρδίτσας, καθώς και η δημιουργία τράπεζας αίματος του Συλλόγου, στα πλαίσια της εθελοντικής αιμοδοσίας, με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση των αναγκών σε αίμα των μελών του Συλλόγου και των άμεσων συγγενών αυτών. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο δυσάρεστο γεγονός της αποδημίας του Μακαριστού Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, Κυρού Κυρίλλου, τον οποίον οι Απανταχού Καρδιτσιώτες θα θυμούνται πάντοτε ως έναν σεμνό και άξιο ιεράρχη και ο οποίος συμπαραστεκόταν πάντοτε με πατρική στοργή στο Σύλλογο και τις δράσεις του. Ανακοίνωσε δε, ότι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου θα παραστεί το προσεχές Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου στο προγραμματισμένο αρχιερατικό μνημόσυνο προς τιμήν του Μακαριστού Κυρίλλου στην Καρδίτσα. Τέλος, κλείνοντας, αναφέρθηκε και στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ιδίως τον ορεινό Δήμο Αργιθέας και επεσήμανε την ανάγκη η Πολιτεία να ενσκύψει στα προβλήματα αυτά (προβλήματα υποδομών, υγειονομικής περίθαλψης κλπ) με σκοπό την επίλυσή τους, ενώ και ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών, θα προβεί κι εκείνος, στο βαθμό που του αναλογεί, σε παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμοθέου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παφίλης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και συνεχάρη το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη δράση του.

Ο τυχερός Δήμος που κέρδισε στην κοπή της κεντρικής πίτας του Συλλόγου ήταν και φέτος ο Δήμος Σοφάδων, ενώ στην πίτα που μοιράστηκε στους παρευρεθέντες, κέρδισαν αντίστοιχα το φλουρί δύο συμπατριώτες Καρδιτσιώτες, λαμβάνοντας ο καθένας αντίστοιχα και ένα συμβολικό δώρο από το Σύλλογο, καθώς κι ένα κρασί από γνωστό οινοποιείο της Λίμνης Πλαστήρα.

Σε όλα τα μικρά Καρδιτσιωτόπουλα, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν από το διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών δώρα για το καλό του νέου χρόνου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν σε όλους, πέραν της παραδοσιακής βασιλόπιτας, αναψυκτικά, χυμοί, παραδοσιακό Καρδιτσιώτικο τσίπουρο και κρασί, προσφορά του συμπατριώτη και μέλους του Συλλόγου, Βασιλείου Στάθη, ο οποίος διατηρεί κάβα στα Σπάτα Αττικής.

Στην εκδήλωση, μεταξύ του πλήθους των Καρδιτσιωτών, παρευρέθησαν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμοθέου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παφίλης, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, ο Βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας, ο πρ. Βουλευτής Αττικής, Νικ. Καντερές, ο εκπρόσωπος του πρ. Υπουργού κ. Στ. Παπαθεμελή, Γρ. Δελλής, ο Καρδιτσιώτης επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα, Χρ. Γώγος, ο επίσης Καρδιτσιώτης επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Κων. Τίγκας, ο Πρόεδρος των Λουτριωτών Καρδίτσας, Αχ. Ντούλιας, ο Πρόεδρος των Μεσενικολιτών της Αθήνας, Χρ. Καρβούνης, ο Πρόεδρος των Σμοκοβιτών Αθήνας, κ. Θεόπουλος, η Πρόεδρος των Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, Βασ. Μητσιώνη, η εκπρόσωπος των Αργιθεατών Αθήνας, Ευστ. Πατσιαούρα, η Γεν. Γραμματέας του Χορευτικού Ομίλου Καρδίτσας «ΣΕΡΓΙΑΝΙ», Ειρ. Βλαστού, η εκπρόσωπος των Φαναριωτών της Αθήνας, Βασ. Χατζηγούλα, ο Πρόεδρος των σωματείων της Μαγνησίας, Βασ. Καψουράχης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρκαδονίων, κ. Στάμου και οι καταξιωμένοι μουσικοσυνθέτες, Θωμάς Μπακαλάκος και Λάκης Χαλκιάς, ενώ χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν οι Βουλευτές Καρδίτσας, Νικ. Μιχαλάκης, Σπ. Λάππας & Χρ. Σιωροπούλου-Κατσαβριά , ο Βουλευτής Λάρισας, Χρ. Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Γ. Κωτσός και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

Προηγούμενο άρθρο Να αναλάβει ο πρωθυπουργός πρωτοβουλία για συνάντηση αρχηγών
Επόμενο άρθρο Λευκό πέπλο κάλυψε τα ορεινά του Νομού – Επανήλθε το τσουχτερό κρύο – Βελτίωση από την Πέμπτη