Ειδήσεις

Οι απανταχού Καρδιτσιώτες έκοψαν την πίτα τους


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Πλήθος Καρδιτσιωτών κατέκλυσε από νωρίς το πρωί την αίθουσα εκδηλώσεων της Χ.Α.Ν. Αθηνών στο Κολωνάκι.

Την εκδήλωση προλόγισε και καλωσόρισε του παρευρεθέντες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Κων/νος Κουσαής, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εν συνεχεία και αφού αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου για το νέο έτος, έκοψε την βασιλόπιτα σε κομμάτια που αντιστοιχούσαν για κάθε Δήμο ξεχωριστά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε η βράβευση από το διοργανωτή Σύλλογο των δύο συμπατριωτών Καρδιτσιωτών, Στέφανου Διαμαντή, Πρωταθλητή Ελλάδος στο τένις με αμαξίδιο και του Τάσου Λέρτα, σκηνοθέτη-συγγραφέα, που διαπρέπουν στον χώρο του αθλητισμού και των τεχνών αντίστοιχα. Αναγνώσθηκαν τα βιογραφικά τους σημειώματα, τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από το διοργανωτή Σύλλογο και εν συνεχεία οι δύο τιμώμενοι έκαναν τον αντίλογό τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των Καρδιτσιωτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση χορών από την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία, από τον Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Το Σεργιάνι». Οι Καρδιτσιώτες χορευτές, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές του Τόπου μας, με την ομολογουμένως εντυπωσιακή εμφάνισή τους, ξεσήκωσαν τους Καρδιτσιώτες και απέσπασαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όλου του ακροατηρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, διανεμήθηκε σε όλους βασιλόπιτα και ο διοργανωτής Σύλλογος δεξιώθηκε τους παρευρεθέντες στο φουαγιέ της αίθουσας και με παραδοσιακό Καρδιτσιώτικο τσίπουρο και κρασί, δίνοντας την ευκαιρία στους Καρδιτσιώτες για χαλαρή κουβέντα μεταξύ τους και για συζήτηση για τις μελλοντικές δράσεις του κεντρικού Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών. Μοιράστηκαν δε δώρα σε όλα τα παιδιά από το διοργανωτή Σύλλογο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τηρήθηκε στην εκδήλωση «ενός λεπτού σιγή», ως ελάχιστος φόρος τιμής των Απανταχού Καρδιτσιωτών για τους υπέρ της πατρίδας μας πεσόντες Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, Αναστάσιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά και Ελευθέριο Ευαγγέλου στο πρόσφατο δυστύχημα με το ελικόπτερο στο Αιγαίο Πέλαγος. Μάλιστα, ο τελευταίος εκ των ηρώων νεκρών, Ελευθέριος Ευαγγέλου, ήταν Καρδιτσιώτης, καταγόμενος από τη Ρεντίνα Σοφάδων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ του πλήθους των Καρδιτσιωτών, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμοθέου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Μάξιμος, ο οποίος ευλόγησε και την βασιλόπιτα, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας, η εκπρόσωπος της Βουλευτή Καρδίτσας, Χρ. Κατσαβριά, κ. Μπραϊμιώτη, οι πρ. Βουλευτές Καρδίτσας, Βασ. Μπρακατσούλας, Σπ. Ταλιαδούρος και Ασ. Σκόνδρα, ο τέως Δήμαρχος Σοφάδων, Χαρ. Παπαδόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Ρεντίνας, Κων. Κούτρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αηδονοχωριτών, Γ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λουτριωτών, Αχ. Ντούλιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μεσενικολιτών Αθήνας, Χρ. Καρβούνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μουζακιωτών Αθήνας, Ολ. Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μαυρομματιανών Αθήνας, Θ. Ζούμπος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, Β. Μητσιώνη, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών Αθήνας, Απ. Κοτοπούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών & Βορείων Προαστίων, Κων. Τίγκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρκαδονίων Αττικής, κ. Στάμου, ο Καρδιτσιώτης Επικεφαλής της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κανούτας και ο πανελληνίως γνωστός μουσικός και τραγουδιστής, Λάκης Χαλκιάς. Τέλος, έγγραφους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν η Βουλευτής Καρδίτσας, Παν. Βράντζα, ο Βουλευτής Λάρισας, Χρ. Κέλλας και ο Δήμαρχος Μουζακίου, Γ. Κωτσός.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοίγει διάλογος με τις Γυναίκες των Αγροτικών Συνεταιρισμών
Επόμενο άρθρο Τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας