Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες έκοψαν την πίτα τους


Παρουσία πλήθους Καρδιτσιωτών του Λεκανοπεδίου της Αττικής και του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

Καρδιτσιώτες κάθε ηλικίας και φίλοι του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου και κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών στο κέντρο της Αθήνας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των παρευρεθέντων ήταν η πολύ επιτυχημένη διημερίδα του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, τον περασμένο Δεκέμβριο, προς τιμή του Νικολάου Πλαστήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από το θάνατο του «Μαύρου Καβαλάρη».

Ο τυχερός Δήμος που κέρδισε στην κοπή της κεντρικής πίτας του Συλλόγου ήταν ο Δήμος Σοφάδων, ενώ κόπηκαν και άλλες δύο πίτες, μία παιδική και μία για τους ενήλικες, στις οποίες κέρδισαν αντίστοιχα το φλουρί δύο συμπατριώτες Καρδιτσιώτες, λαμβάνοντας ο καθένας αντίστοιχα και ένα συμβολικό δώρο από το Σύλλογο.

Σε όλα τα μικρά Καρδιτσιωτόπουλα, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν από το διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών δώρα για το καλό του νέου χρόνου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν σε όλους, πέραν της παραδοσιακής βασιλόπιτας, αναψυκτικά, χυμοί και παραδοσιακό Ρεντινιώτικο τσίπουρο, προσφορά του συμπατριώτη και μέλους του Συλλόγου, Βασιλείου Στάθη, ο οποίος διατηρεί κάβα στα Σπάτα Αττικής.

Στην εκδήλωση, μεταξύ του πλήθους των Καρδιτσιωτών, παρευρέθηκαν ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Καρδίτσας, Κων. Τσιάρας, η Βουλευτής της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, Αικ. Παπακώστα, οι πρ. Βουλευτές Καρδίτσας, Βασ. Μπρακατσούλας και Μ. Θεοχάρη, ο εκπρόσωπος του πρ. Υπουργού και Βουλευτή Καρδίτσας Σπ. Ταλιαδούρου, Ι. Δήμος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βύρωνα, Χρ. Γώγος και Πολ. Αντωνίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος των Σοφαδιτών της Αθήνας, Δημ. Τριανταλής, ο Πρόεδρος των απανταχού Αηδονοχωριτών, Γ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος των απανταχού Ρεντινιωτών, Σ. Θέος, ο Πρόεδρος των Μεσενικολιτών της Αθήνας, Χρ. Καρβούνης, ο Πρόεδρος των Μορφοβουνιωτών της Αθήνας, Απ. Κοτοπούλης, η Πρόεδρος των Φαναριωτών της Αθήνας, Ζ. Κουλοσούσα, ο Πρόεδρος των Βαθυλακκιωτών της Αθήνας, Παν. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος των Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, Βασ. Μητσιώνη, η Αντιπρόεδρος των Αργιθεατών, Ευστ. Πατσιαούρα, η Γεν. Γραμματέας του Χορευτικού Ομίλου «ΣΕΡΓΙΑΝΙ» Καρδίτσας, Ειρ. Βλαστού, η Πρόεδρος των Θεσσαλών Μεσογείων Αττικής, Μ. Πανταζή, ο Πρόεδρος των σωματείων της Μαγνησίας, Βασ. Καψουράχης, ο εκπρόσωπος των Θεσσαλών της Ελευσίνας, Θ. Κολοβός και ο θεατρικός συγγραφέας από την Καρδίτσα, Δημ. Ρήτας, ενώ χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο Βουλευτής Λάρισας, Χρ. Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

 

Προηγούμενο άρθρο “Πράσινο” για την αποκατάσταση της παλαιάς αγροτικής αποθήκης της Καρδιτσομαγούλας
Επόμενο άρθρο Κλειστά στις 14 και στις 17 Μαρτίου τα φαρμακεία της Καρδίτσας