Οι δεσμοί του ΠΑΣΟΚ με τον αγροτικό κόσμο & την ύπαιθρο


Συνέντευξη τύπου του υπευθύνου του Τομέα Αγροτικού της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Βαΐόπουλο με παράλληλο κάλεσμα των αγροτών στην εκδήλωση για τα αγροτικά προβλήματα που θα γίνει στο Προάστιο.

Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου και τα προβλήματα του Έλληνα αγρότη, οι δυνατότητες και οι προοπτικές του αγροτοδιατροφικού τομέα της οικονομίας και ο ρόλος των συλλογικών μορφών έκφρασης και δράσης των αγροτών, αποτελούν αντικείμενο των πολιτικών επεξεργασιών, των θέσεων και των δραστηριοτήτων του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, γι’αυτό και η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό θεματικές εκδηλώσεις που αφορούν σε όλα τα θέματα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο δ.δ. Προαστίου του Δήμου Σελλάνων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «αγροτικά προβλήματα – οι θέσεις του κινήματος» με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Έξαρχο, υπεύθυνο αγροτικού του ΠΑΣΟΚ. O Γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Σίσκος και ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικού της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Βαΐόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, ασκώντας κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης και αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ πάνω στο αγροτικό ζήτημα. Ο κ. Σίσκος μεταξύ άλλων προέτρεψε τους αγρότες -με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει πλέον από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πάνω στο αγροτικό ζήτημα- να εμπιστευθούν ξανά το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι μόνο με το ΠΑΣΟΚ θα ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος. Ο κ. Βαΐόπουλος από την πλευρά του ανέφερε:

«Από προηγούμενη επικοινωνία που είχαμε ξέρετε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων προκειμένου αφ’ ενός μεν να αναλύσει το πρόγραμμα του με θέσεις και προτάσεις που θα απορρέουν από τους ίδιους τους πολίτες. Έτσι λοιπόν μετά τις συντρόφισσες Ξενογιανακοπούλου και Διαμαντοπούλου σειρά έχει ο Βασίλης Έξαρχος βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτική Πολιτική.

Ο Σύντροφος Έξαρχος θα μιλήσει αυτή την Παρασκευή 17 του μηνός στις 7.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στο Προάστιο.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι:

«Αγροτικά προβλήματα – οι θέσεις του κινήματος».

Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αγροτικό κόσμο και την ύπαιθρο. Θέλουμε λοιπόν να υπηρετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης της υπαίθρου. Να δημιουργήσουμε στις μικρές πόλεις και στα χωριά ποιότητα ζωής που όχι μόνο θα συγκρατήσει αλλά επιπλέον θα προσελκύσει ακμαίο δημογραφικό πληθυσμό. Να υποστηρίξουμε ισχυρούς επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Να δώσουμε ασφάλεια και φροντίδα στους αγρότες που κλείνουν τον παραγωγικό τους κύκλο. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να

-κατοχυρώσουμε το επάγγελμα του αγρότη

– Στηριχθούμε στους νέους αγρότες

– Στηρίξουμε τις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις

– Στηρίξουμε την ποιότητα

– Επενδύουμε στην γνώση και στην επαγγελματική εκπαίδευση

– Εξυγιάνουμε νέα πολιτική γης ώστε αυτή να οδηγηθεί σε αυτούς που την καλλιεργούν

– Προστατεύσουμε το περιβάλλον

– Ενισχύσουμε τις συλλογικές μορφές οργάνωσης των αγροτών

Θέλω ακόμα να τονίσω ότι η θεματική αυτή εκδήλωση γίνεται σε ένα ενεργό αγροτικά δήμο, που όμως βιώνει πολλά προβλήματα.

Θέλουμε όλους τους αγρότες εκεί όχι μόνο για να ακούσουν αλλά επιπλέον να προτείνουν.

Ειδικά θέλουμε να προσέλθουν οι αγρότισσες των οποίων σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα».

Προηγούμενο άρθρο Aγιασμός & ομιλία στη «Xριστιανική Αγωγή»
Επόμενο άρθρο Ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Ανθηρό Καροπλεσίου – Σάικα Αγράφων