Οι εκδηλώσεις του Καλοκαιριού από τον σύλλογο Πορτής


O Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός όμιλος Πορτής ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης αλλά και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι του 2011.

“Το Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης  την 31/7/2011 (ημερομηνία που πιθανότατα δεν θα υπάρχει απαρτία). Η οριστική Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 7/8/2011 και ώρα 11:00 στο γραφείο του Συλλόγου. Θέματα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός  για το 2010 και ο προγραμματισμός δράσης του Συλλόγου.

Προχωρήσαμε στην έκδοση Φωτογραφικού  Άλμπουμ με θέματα τις εκκλησιές, τις βρύσες, τα κάστρα, διάφορες απόψεις του χωριού, καθώς και παλιές φωτογραφίες από τη ζωή του χωριού κατά το παρελθόν. Πιστεύουμε ότι αξίζει και πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σπίτια των Πορτιωτών. Η τιμή έχει οριστεί στα 25 Ευρώ.

Στις προθέσεις του Συλλόγου μας είναι η δημιουργία Τράπεζας Αίματος. Καλούμε τα μέλη τους συγχωριανούς και τους φίλους του Ομίλου μας που δύνανται και επιθυμούν να δώσουν αίμα να ενημερώσουν τον Πρόεδρο  στο τηλέφωνο 6974829327. Εφόσον υπάρξει ανταπόκριση, η αιμοληψία θα γίνει στο χωριό την 12η Αυγούστου 2011 ημέρα Παρασκευή απ τις 10:00 έως τις 13:00. Την Τράπεζα Αίματος θα διαχειρίζεται το ΔΣ του Συλλόγου.

Επίσης προγραμματίσαμε για το φετινό καλοκαίρι τις παρακάτω εκδηλώσεις:

-31 Ιουλίου 2011 επίσκεψη στη Μονή Σπηλιάς.

-10 Αυγούστου θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη.

-11 Αυγούστου βραδιά Νεολαίας του χωριού.

-13 Αυγούστου Χοροεσπερίδα με εκλεκτή Λαικοδημοτική ορχήστρα με ταυτόχρονη βράβευση των επιτυχόντων συγχωριανών μας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τα έτη 2009 και 2010.

Σας υπενθυμίζουμε και πάλι ότι πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου για τη διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας. Για το λόγο αυτό ήδη ο Δήμος Μουζακίου μας παραχώρησε για χρήση μία αίθουσα στο Δημ. Σχολείο, ενώ κάποιοι συγχωριανοί μας παραχώρησαν ήδη κάποια ενθέματα. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε σ’ αυτή μας την προσπάθεια.

Υπεύθυνος για αυτή τη συλλογή είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου τον οποίο μπορείτε να καλείται στο τηλέφωνο 6974829327

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι”

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις για το αντάμωμα των Οξυωτών
Επόμενο άρθρο 1ο ( Ιδρυτικό ) Συνέδριο Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων ( ΔΗ.ΚΙ.Ο.)