Οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στην Καρδίτσα


Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στον  γνώριμο χώρο του Παυσίλυπου, στις 8μμ, οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», όπου θα γίνει και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κάθε χρόνο ενώνονται τα όνειρα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ μας είναι μια νεανική γιορτή που χτίζεται με τα πιο γερά υλικά: Τη συλλογικότητα, το μεράκι, τη φαντασία και την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ως πολιτικές συγκεντρώσεις νεολαίας, όπου θα ανοίξει η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις. H ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα μέσα από αυτές στη νεολαία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης και της πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

Δεν συμβιβαζόμαστε! Έχουμε τεράστια δύναμη. Τον οργανωμένο αγώνα, την αντίσταση, τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συνολικά στη ζωή. Την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, τις ενώσεις τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Έλα μαζί μας! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Αντλούμε γνώση, πείσμα, αισιοδοξία και δύναμη για τον αγώνα μας σήμερα και αύριο, από τους αγώνες των επαναστατών ηρώων του λαού μας, στους οποίους είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Για να κάνουμε στάχτη το γερασμένο κόσμο της εκμετάλλευσης και της ανεργίας.

Συνεχίζουμε! Με την ορμή της ασυγκράτητης πορείας της Ιστορίας προς τα μπρος, των αμέτρητων θυσιών στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Με την ορμή της αλήθειας, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει αγώνας για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας. Για τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Κεντρική Σκηνή

20:30 Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο: «…Έρχονται από πολύ μακριά, πάνε πολύ μακριά… Χθες-σήμερα-αύριο… Δείχνουν τον δρόμο μπροστά…» από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ

21:30 Ομιλία από τον Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

22:15 Ροκ συναυλία με το συγκρότημα «ΕΔΕΜ»

23:15 Λαϊκό-Ρεμπέτικο γλέντι με τους: Σωτήρη Μαρκούτη (κιθάρα-τραγούδι), Ειρήνη Γιαννούλα (τραγούδι), Ναπολέων Μουλιάκο (μπουζούκι), Δημήτρη Μιαρίτη (πλήκτρα)

Παιδότοπος

«Αν όλα τα παιδιά της γης…». Δραστηριότητες με θέμα την ειρήνη και τη φιλία των λαών. (Ώρα έναρξης παιδότοπου 19:00)

 

-Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Κεδίκογλου στο ΤΕΕ