Ειδήσεις

Οι Εξουσιαστές του Γιώργου Παπακώστα παρουσιάζονται στην Καρδίτσα


Το βιβλίο του Καρδιτσιώτη ποιητή – συγγραφέα Γιώργου Παπακώστα Εξουσιαστές θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΡΝΗ. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρη Πάτση και για αυτό θα μιλήσουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κων/νος Τσιάρας, ο κ. Βασίλης Νίκου Δικηγόρος και ο κ. Παρμενίων Μπώλος φιλόλογος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Π. Σδρόλια Προισταμένη του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας ενώ ποιήματα του συγγραφέα θα απαγγείλει ο Παύλος Βησσαρίου.

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Παπακώστα

Ο ποιητής της νέας γενιάς Γιώργος Παπακώστας γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με τον πατέρα του Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Μαρία στην Αθήνα, όπου συνέχισε τις σπουδές του, εργαζόμενος παράλληλα.

Οι πρώτες ποιητικές συλλογές του ήταν οι: «Γραμμές του Aιώνα», «Χαμένη Πολιτεία» και «Άγγελος της Λεωφόρου», ενώ στα πεζογραφήματά του καταγράφουμε τα έργα: «Γάμος Συν και Πλην», «Οδοιπορικό Αγάπης» και το ιστόρημα «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος Πόλεων».  Στη σύγχρονη ποίηση, η απόφαση του Γιώργου Παπακώστα να επικαιροποιήσει εκ νέου την ελληνική αρχαιότητα, προβάλλοντας τα μοναδικής αξίας επιτεύγματά της σε οικουμενικό επίπεδο, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει την απαρχή ενός πανελληνίου, αλλά και πανανθρώπινου αιτήματος, η ποίηση όπως καταστεί, για άλλη μια φορά, η ζωοδότρα πηγή, ώστε να δει ο άνθρωπος τον Κόσμο με την ίριδα του Πνεύματος.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ τιμά το Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθρο Πόσο επίκαιρα τα αιτήματα του Πολυτεχνείου ακόμα και σήμερα