Ειδήσεις

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά


Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, πλειστηριασμός πλινθόκτιστης οικίας (όπως όλοι γνωρίζουμε) στην Καρδίτσα από Τράπεζα, που αποτελεί κύρια κατοικία της γηραιάς μητέρας οφειλέτη ο οποίος αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του…..ο  πλειστηριασμός βέβαια ποτέ δεν έγινε γιατί κάποιοι δε μασάνε κουτόχορτο.

Λάρισα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στο σφυρί διαμέρισμα 42 τμ αξίας 42.200 ευρώ μόλις για 6.500 ευρώ….

Σε όλα τα ΜΜΕ έχει σταλεί πίνακας με τους πλειστηριασμούς της Τετάρτης 29/11, αναλυτικά σε όλη τη χώρα. Μέσα λέει ότι τα 3/4 (!!!) των πλειστηριασμών γίνονται για οφειλές μέχρι 300.000 ευρώ. Επίσης, τα 4/5 είναι οφειλές σε Τράπεζες κι όχι μεταξύ ιδιωτών. Ακόμη, το ένα τρίτον περίπου είναι σπίτια…..

Τα ανωτέρω είναι στοιχεία τα οποία καταρρίπτουν απόλυτα τις κυβερνητικές εξηγήσεις ντόπιες και κεντρικές και τα “επιχειρήματα” τους.

Παρόλα αυτά με ανακοίνωσή του  η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, μας ενημερώνει ότι κύριο μέλημα τους είναι η «προστασία της λαϊκής κατοικίας».

Η συμμορία των αρπακτικών, κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες-μεγαλοσυμβολαιογάφοι-Μ.Μ.Ε., περνά στην τελική φάση της επίθεσης στη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιδιώκουν την πιο μεγάλη μεταφορά πλούτου από το λαό προς το μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν να πραγματοποιήσουν μέσα σε 3 χρόνια 120.000 πλειστηριασμούς (40 χιλιάδες πλειστηριασμοί το χρόνο) ώστε να καθαρίσουν τις τράπεζες από τα “βαρίδια”, για άλλη μια φορά στις πλάτες του λαού.

Συνεχίζοντας αμείωτα την ίδια επιθετική πολιτική με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλα μέτρα για τα μάτια του κόσμου, το γεγονός ότι τα συμφέροντα των τραπεζών και των κορακιών είναι πιο σημαντικές από τα σπίτια των φτωχών. Δεν μπορεί να κρύψει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλέον καμία νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας, ότι ήδη τα κόκκινα δάνεια πωλούνται σε ξένα funds.

Η κυβέρνηση των ΝΑΙνέκων, δεν διστάζει για την εφαρμογή (και) αυτής της εντολής Ε.Ε. και κεφαλαίου να χρησιμοποιήσει την πιο ακραία καταστολή απέναντι στο κίνημα: δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, άγριο ξύλο και χημικά (ακόμη και μέσα στο Ειρηνοδικείο) στην Αθήνα, επιθέσεις στους διαδηλωτές και καταστολή της διαδήλωσης από τα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Τίποτα από αυτά όμως δεν μπορεί να σταθεί ικανό να τρομοκρατήσει όσους παλεύουν για να μην χαθούν τα σπίτια των φτωχών. Όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην τρομοκρατία της έξωσης. Γι’ αυτό και οι απελπισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει ή να συκοφαντήσει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς θα πέσουν στο κενό.

Σε αυτή τη μάχη που θα διαρκέσει πολύ και θα πάρει διάφορες μορφές καλούμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους, τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές τους, τις πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και κάθε πρόσφορο μέσο.

Να γκρεμίσουμε την  μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Έξοδος από την ευρωζώνη, ρήξη/αποδέσμευση από την  ΕΕ, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών-εργατικών αναγκών.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική προσφορά γονέων μαθητών 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου