Ειδήσεις

Οι Καρδιτσιώτες που διακρίθηκαν στον 79ο Διαγωνισμό Μαθηματικών


Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας µε μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι 5 μαθητές από το νομό µας διακρίθηκαν στον 79ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο Ευκλειδης», ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019. Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι μαθητές :

 

         
1 Γ’ Γυμνασιου Λαϊος Κωνσταντινος 7ο Γυμνασιο Καρδιτσας
2 Α’ Λυκειου Παπαευαγγελου Ειρηναιος 5ο Γενικο λυκειο Καρδιτσας
3 Α’ Λυκειου Σβερωνησ Σωτηριοσ 1ο Γενικο λυκειο Καρδιτσας
4 Β΄Λυκειου Βασιλακου Κωνσταντινα 3ο Γενικο λυκειο Καρδιτσας
5 Β΄Λυκειου Μοϊανου Ελπινινη 5ο Γενικο λυκειο Καρδιτσας

 

Οι παραπάνω μαθητές θα συμμετέχουν στη 36η Εθνικη μαθηματικη Ολυμπιαδα «Ο Αρχιμηδης» το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στην Αθήνα, στο κτίριο του Νέου Χημείου, οδός Ναυαρίνου 13Α, μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαρ. Τρικούπη στις 09.00 π.μ. προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στον επόμενο «ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ» διαγωνισμό από τον οποίο θα επιλεγούν τα µέλη των Εθνικών Οµάδων Μαθηµατικών, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα  µας στη 60η ∆ιεθνή Μαθηµατική Ολυµπιάδα (μαθητές λυκείου), στη 36η Βαλκανική Μαθηµατική Ολυµπιάδα (μαθητές λυκείου), στη 23η Βαλκανική Μαθηµατική Ολυµπιάδα Νέων (μαθητές γυμνασίου).

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ο 13ος Διαγωνισμός για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικών σχολείων θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1/3/2019, 08:30-10:00. Οι μαθητές μπορούν να προετοιμαστούν με προβλήματα προηγουμένων ετών που μπορούν να βρουν στο www.mathkar.gr

 

 

Προηγούμενο άρθρο 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος τάβλι
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση των Θεσσαλών για τη βαμβακοκαλλιέργεια