Ειδήσεις

Οι λογιστές του Νομού απέκλεισαν συμβολικά τη ΔΟΥ


Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης  (τις ώρες 10:00-12:00) τα μέλη του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων ν. Καρδίτσας.

Στη συνέχεια, επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Διευθύντρια κ. Παπακώστα εξηγώντας τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά το επερχόμενο άνοιγμα του συστήματος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το οποίο αναμένεται να γίνει προς τα τέλη του μήνα, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα των συναδέλφων τους.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης αυτής, όλα τα φοροτεχνικά γραφεία έμειναν κλειστά για μία ημέρα.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα του Συλλόγου : «Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων ν. Καρδίτσας, καταθέτουμε σήμερα ψήφισμα αντιδρώντας στα προτεινόμενα μέτρα. Το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, με την εισφοροεισπρακτική επιδρομή, έτσι όπως ανακοινώθηκε και χωρίς την ύπαρξη αναλογιστικής μελέτης, θα επιφέρει  αλλαγές, που δεν θα έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα, παρά την εξαθλίωση και την καταστροφή του εναπομείναντα παραγωγικού ιστού της χώρας και θα αποτελέσει τελειωτικό χτύπημα στην μικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής  οικονομίας. Παράλληλα αναδεικνύεται πως μηδενίζεται κάθε προϋπόθεση βιωσιμότητας τόσο των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, όσο και του ασφαλιστικού συστήματος, ενδυναμώνοντας  την παραοικονομία, μέσω της αύξησης της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και είναι βέβαιη η μετανάστευση αξιόμαχου εργατικού δυναμικού νέων κυρίως επιστημόνων.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟΣΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
  • ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος               Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος         Κώστας Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας        Κώστας Λαμπρόπουλος

Η Ταμίας                     Γεωργία Νταντάμη

Το μέλος                     Αλέξανδρος Αποστολόπουλος».

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: Η ψηφιακή οικονομία δημιουργεί μια κατάσταση «νέας χώρας»
Επόμενο άρθρο Σήμερα Πέμπτη 10/3 η πολιτική ομιλία του Παύλου Σιούφα