Ειδήσεις

Οι μαθητές είμαστε ενάντια στη λεηλασία των βουνών μας


Τα μαθητικά συμβούλια που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη δημιουργία αιολικών πάρκων στα βουνά των Αγράφων.

Χωρίς ντροπή και χωρίς καν να υπολογίζουν την αντίδραση του κόσμου, οι εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει! Με μπουλντόζες και διάφορα μηχανήματα καταστρέφουν τις κορυφές των Αγράφων, τα μέρη αυτά που εκτός από φυσικό πλούτο έχουν και ιστορική σημασία.

Το σχέδιό τους είναι να εγκαταστήσουν τουλάχιστον 650 ανεμογεννήτριες, να διανοίξουν τεράστιους δρόμους για να περάσουν τα φορτηγά τους, να στήσουν καλώδια υψηλής τάσης. Όλα αυτά θα αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα το φυσικό τοπίο, θα διώξουν τους αγρότες και βοσκούς από την περιοχή. Αντί για βουνό, πράσινο, δέντρα θα βλέπουμε τσιμέντο, άσφαλτο και σίδερο!

Στα χέρια των μεγάλων εταιριών οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δεν είναι ούτε εναλλακτικές, ούτε φιλικές προς το περιβάλλον. Μετατρέπονται σε κερδοφόρα εργαλεία που δεν προσφέρουν τίποτα στον άνθρωπο, ούτε καν φθηνότερο ρεύμα. Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι τα κέρδη μπαίνουν πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι καθαρό περιβάλλον και φθηνό ρεύμα για τις οικογένειές μας.

Απαιτούμε να σταματήσει η καταστροφή των Αγράφων για τα κέρδη των εταιριών!

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα, την Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 19:00 στην Κεντρική Πλατεία.

 

Τα 15μελή συμβούλια από το 2ο Γυμνάσιο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο και μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ και το 4ο ΓΕΛ

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο ΣΒΘΣΕ για τη διαδικασία καταβολής του δώρου Πάσχα