Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου ευαισθητοποιούνται στα Ολυμπιακά Ιδεώδη


Στο 3ο Γυμνάσιο Καρδίτσας την  Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης το σχολείο τίμησε το μαθητή της Γ΄ Τάξης Τρέμμα Αναστάσιο για την Πανελλήνια διάκρισή του ως Πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης στην κατηγορία Παμπαίδων, σε διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας.

Ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου με τον συντονισμό των καθηγητών φυσικής αγωγής κ. Γιαννακού Ηλία και Δρόσου Νικολάου,  μερίμνησε, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε η προσέγγιση του ανωτέρω θεματικού άξονα, να αναδείξει  βιωματικά, μέσω των αθλητικών δράσεων, αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων, το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα (ενδεικτικά αναφέρουμε την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.).

Βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού, της προσωπικής υπέρβασης και αλληλεγγύης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κλειστό λόγω εργασιών από 7/10 έως και 13/10 το “Παλέρμο”
Επόμενο άρθρο Γονείς και παιδί: μια ομάδα - Άρθρο του Ψυχολόγου του Γ.Ν. Καρδίτσας κ. Αγραφιώτη