Οι μηχανικοί γνωρίζουν την αλήθεια…


Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Θεσσαλίας, κ.κ. Τσιάρας, Χαρακόπουλος, και Μπουκώρος στους Υπουργούς Εργασίας κ. Δημήτρη Στρατούλη και Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τα κείμενα που προσυπογράφει ο βουλευτής Ν.Δ. της Καρδίτσας Κων/νος Τσιάρας στον τοπικό τύπο με θέμα τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ και τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου των μηχανικών, απαντούμε ότι η υποκρισία από μεριά τους περισσεύει και αυτό το γνωρίζει ολόκληρος ο τεχνικός κόσμος.

Οι μηχανικοί γνωρίζουν ότι τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια που αυτοί κυβερνούσαν, «κούρεψαν» με το PSI τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, όπως και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων. Το 2011, οι μετέπειτα «συνεταίροι» τους από το ΠΑΣΟΚ,  ψήφισαν νόμο, αυξάνοντας αναδρομικά τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών τον οποίο η κυβέρνησή τους όχι μόνο αποδέχθηκε, αλλά επεδίωξε να εφαρμόσει. Έτσι, με τις μνημονιακές πολιτικές, που αυτοί εφάρμοσαν στη χώρα μας, οδήγησαν 40.000 μηχανικούς να μείνουν ανασφάλιστοι και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού ήταν αδύνατον να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των υπέρογκων ασφαλιστικών τους εισφορών. Δημιούργησαν το ΚΕΑΟ και ο εκλεκτός του τότε Υπουργού κ. Βρούτση, πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης, προσπαθούσε με κάθε τρόπο και παρά τις αντιδράσεις του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ να στέλνει τις ασφαλιστικές οφειλές των μηχανικών σε αυτό, απειλώντας με πλειστηριασμούς τις περιουσίες των μηχανικών. Και φυσικά, είναι αυτοί οι ίδιοι και η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που στήριζαν, οι απόλυτοι υπεύθυνοι για τις μειώσεις των συντάξεων των μηχανικών, όπως και όλων των άλλων εργαζόμενων σε αυτή τη χώρα.

Αυτοί, που με τα μνημόνια κατέστρεψαν και οδήγησαν στην ανεργία και τη φτωχοποίηση έναν ολόκληρο κλάδο, έρχονται τώρα να υπερασπιστούν τα αποθεματικά του ταμείου και τα συμφέροντα των μηχανικών!  Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αποσιώπησαν το γεγονός ότι το ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ αποφάσισε να μην διαθέσει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση εξαίρεσε από την μεταφορά των αποθεματικών τα ασφαλιστικά ταμεία. Εκτός των παραπάνω, η διοίκηση του ΤΕΕ είχε συνάντηση με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη, ο οποίος δεσμεύτηκε για την επίλυση των αιτημάτων των μηχανικών, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση  στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους του πολίτες της χώρας.

Το «ενδιαφέρον» των βουλευτών της Ν.Δ. για τον κλάδο των μηχανικών και το ασφαλιστικό τους ταμείο αποτυπώθηκε τα προηγούμενα χρόνια ανεξίτηλα με όλα τα νομοσχέδια και την πολιτική της κυβέρνησής τους. Ούτε οι μηχανικοί ούτε όλοι οι έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται για τα «κροκοδείλια» δάκρυά τους αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ           28/4/2015

 

Προηγούμενο άρθρο Ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Ελληνοϊταλικό Σύνδεσμο Φιλίας και Συνεργασίας