Ειδήσεις

Οι νέοι του Κέντρου Ορίζοντες στην παιδική βιβλιοθήκη Παυσιλύπου


Στα πλαίσια των αποκριάτικών δραστηριοτήτων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., οι νέες και οι νέοι του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» με τη συνοδεία των υπευθύνων του Κέντρου κ.κ. Ζωή Εξάρχου και Ηλία Τσουμάνη, επισκέφτηκαν την παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Εκεί η εκπαιδευτικός Ντίνα Βλαχούτα αφού πρώτα τους κέρασε διάφορες λιχουδιές ως καλή οικοδέσποινα, τους διάβασε το παραμύθι της Ζωρζ Σαρή «Ο Αρλεκίνος», που τους άρεσε πάρα πολύ και μαζί με το βιβλιοθηκονόμο Θανάση Κουρόγλου τους έφτιαξαν φανταχτερά καπέλα, κορώνες και μάσκες.

Στη συνέχεια οι νέοι και οι νέες του κέντρου, με την τέχνη του κολλάζ, αποκόμματα περιοδικών και πολύχρωμα χαρτάκια έφτιαξαν δύο υπέροχους Αρλεκίνους που δημιούργησε ο ζωγράφος του Κέντρου Ηλίας Τσουμάνης και χάρισαν τον ένα ως ενθύμιο στην παιδική βιβλιοθήκη..

Οι νέοι και οι νέες του Θεοδωρίδειου κέντρου «Ορίζοντες» έφυγαν χαμογελαστοί και με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την παιδική βιβλιοθήκη, με την υπόσχεση, να την επισκεφτούν και πάλι σύντομα, ώστε να υποδεχτούν με τους υπεύθυνους των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. τον ερχομό του καλοκαιριού.

Οι υπεύθυνοι των παιδικών βιβλιοθηκών νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη Νικολάου που τόσο ξαφνικά έφυγε από κοντά μας. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την πόλη και τον πολιτισμό της. Ήταν πάντα δίπλα μας και προσπαθούσε με το δικό του ξεχωριστό  τρόπο, να προβάλει το έργο μας και τα προβλήματά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικος χορός και κοπή πίτας από το ΚΔΑΠ Προδρόμου
Επόμενο άρθρο Ευχαριστίες για τον αγώνα ΑΣ Καρδίτσας – Τρίκαλα Bc Aries