Ειδήσεις

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες μάγεψαν μικρούς και μεγάλους


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, συμμετείχαν με όμορφες δράσεις στο θεματικό πάρκο της «Παυσιλυπούπολης»..

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, το «παιχνιδόσπιτο» της Παυσιλυπούπολης, για άλλο ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, μετατράπηκε σε παιδική βιβλιοθήκη!!!

Βιβλία με νεράιδες, ξωτικά και στοιχειά του δάσους διακόσμησαν το χώρο, ενώ την τιμητική τους είχαν τα βιβλία της Daisy Meadows, με τις νεράιδες του ουράνιου τόξου, από τις εκδόσεις Κέδρος, αλλά και η μικρούλα Τίνκερμπελ, η πιστή νεράιδα του Πήτερ Παν!!!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τα όμορφα αυτά βιβλία, να παίξουν παιχνίδια γνώσεων και δραστηριοτήτων στα ειδικά έντυπα που υπήρχαν στο χώρο, να παίξουν επιτραπέζια, παζλ, memory, οι πιο μικροί να μπουν στο τεράστιο μανιταρόσπιτο που φτιάξαμε ειδικά για αυτούς και φυσικά, μικροί και μεγάλοι, να κρεμάσουν την ευχή τους, στο όμορφο δέντρο των ευχών που υπήρχε στην είσοδο του σπιτιού.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, ο  Δήμαρχος Καρδίτσας Κύριος Φώτης Αλεξάκος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, διάβασε σε μικρούς και μεγάλους, το πολύ όμορφο παραμύθι του φίλου μας Νικόλα Ανδρικόπουλου «Η κολοκυθιά και το ξωτικό» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μαζί με τις ευχές του, μοίρασε στους μικρούς δημότες, κουτάκια με λιχουδιές, προσφορά του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του διημέρου, κατασκεύασαν όμορφους σελιδοδείκτες, με Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και μπόλικη χρυσόσκονη!!!

Υπολογίσαμε ότι πάνω από 600 παιδιά «παρέλασαν» στην κυριολεξία από το σπιτάκι μας (αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι), ενώ μας έκανε εντύπωση το ότι υπήρχαν πάρα πολλοί επισκέπτες από άλλες πόλεις (κυρίως από Αθήνα), οι οποίοι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για το πάρκο της Παυσιλυπούπολης!!!

Κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι παιδικές βιβλιοθήκες θα παραμείνουν κλειστές, για τις απαραίτητες ανάσες του προσωπικού τους.

Θα λειτουργήσουν πάλι με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου του 2019!

Ο πρόεδρος, η διευθύντρια και το προσωπικό των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., εύχονται σε μικρούς και μεγάλους, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία, διάβασμα και πολλά χαμόγελα!!!

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Οι Περιφέρειες στην πρώτη γραμμή για να πάμε την Ελλάδα ψηλότερα
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον Ε-65