Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες παρουσιάζουν την ιστορία του νερού στην 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Την Πέμπτη 18/9, πρώτη μέρα της 14ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, στις 6:30 το απόγευμα, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, θα παρουσιάσουν σε μικρούς και μεγάλους την «ιστορία του νερού».
Μέσα από μια ολιγόλεπτη παρουσίαση και μία μικρού μήκους ταινία, θα μιλήσουμε με απλά λόγια για τον κύκλο του νερού, τη χρησιμότητά του στον άνθρωπο και στον πλανήτη, το πόσο καταναλώνουμε ετησίως, τους κινδύνους που το προκαλούμε κι ότι άλλο σχετίζεται με το «γαλάζιο χρυσό»!!!
Στη συνέχεια η ηθοποιός του θεάτρου «Όψεις» Βάσω Μακρή, θα πει στα παιδιά το παραμύθι «Πέφτει πέφτει η σταγόνα», η αφήγηση της ιστορίας θα εμπλουτιστεί με ηχοχρώματα από τα παιδιά της προωδειακής τάξης του Δημοτικού Ωδείου του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.κ. Γιώτα Καραγιάννη και Ντίνα Βαλαράκου.
Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί Ντίνα Βλαχούτα και Ασπασία Ζάχου, θα κάνουν με τα παιδιά διάφορα πειράματα με το νερό, που θα τα ενθουσιάσουν, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με παιχνίδια νερού, πολλές νερόφουσκες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις!!!
Σας περιμένουμε όλους εκεί!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την παιδεία στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο 70 νέα έργα του Δημ. Γιολδάση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας