Ειδήσεις

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο μαγεμένο δάσος


Με μια όμορφη δράση ξεκίνησαν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. να συμμετέχουν και φέτος στα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα της πόλης μας.

Την Κυριακή στις 8 του Δεκέμβρη, στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», διαβάσαμε στα παιδιά το πολύ όμορφο και συγκινητικό παραμύθι του Jan Fearnley «Το κόκκινο γιλέκο του μικρού Ρόμπιν», από τις εκδόσεις Τσιαμπίρης-Πυραμίδα.

Τα πολλά παιδιά που κατέκλυσαν κάθε γωνιά της παιδικής βιβλιοθήκης, το χάρηκαν ιδιαίτερα, διότι συμμετείχαν και τα ίδια στην ιστορία του παραμυθιού, δραματοποιώντας το μικρό Ρόμπιν και τους φίλους του.

Στη συνέχεια φτιάξαμε το πιο ωραίο και απρόβλεπτο adventurous Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο, που θα είναι ο καθημερινός σύντροφος τους μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων!!!

Τη Δευτέρα, τη Τρίτη και την Πέμπτη 9, 10 και 12 Δεκέμβρη, τα παιδιά της Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας και ενός τμήματος, της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας, έκαναν ένα μικρό εικονικό ταξίδι στον κόσμο και είδαν μέσα από φωτογραφίες και βίντεο πως γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλες τις ηπείρους, άκουσαν το παραμύθι της Ιωάννας Κυρίτση ¨Η μπουγάδα του Αϊ Βασίλη» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και στη συνέχεια έφτιαξαν κι αυτά τα δικά τους μοναδικά ημερολόγια!

Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη το πρωί, οι παιδικές βιβλιοθήκες θα βρίσκονται στο χώρο του μαγεμένου δάσους και θα παίζουν παιχνίδια εξωτερικού χώρου, με τα παιδιά των σχολείων που θα επισκέπτονται το πάρκο.

Το Σάββατο 14 Δεκέμβρη, όλη την ημέρα και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, θα είμαστε στο σπιτάκι των δραστηριοτήτων, όπου θα διαβάζουμε όμορφα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, σε μικρούς και μεγάλους και με αφορμή το βιβλίο «Χειμωνιάτικη Ιστορία» της Έφης Λαδά, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, θα δίνουμε σε κάθε παιδί που θα επισκέπτεται το σπιτάκι μας, μια όμορφη κατασκευή, σχετική με το παραμύθι, από μια ιδέα που πήραμε από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βιοτεχνία πλεκτών «ΒΕΡΑ» για τα κουβάρια μαλλί που μας χάρισε και το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας για τα υλικά που μας χαρίζει τα τελευταία πέντε χρόνια, για την υλοποίηση των δράσεών μας!!!

Προηγούμενο άρθρο Στις εγκαταστάσεις της «Animus-Κυανούς Σταυρός» ο Δημήτρης Καμπουράκης
Επόμενο άρθρο Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπ/κών στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ