Οι πρωτεύσαντες των λυκείων του Νομού – Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες


Για άλλους χαρά και άλλους λύπη… Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων έκρυβε ανάμεικτα συναισθήματα για τους υποψηφίους των εξετάσεων οι οποίοι πλέον αντιλαμβάνονται αν το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και από το Σεπτέμβριο θα περάσουν ως φοιτητές το κατώφλι του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, ή αν θα συνεχίσουν τη μάχη με τον ίδιο σθένος. Έξω από τα σχολεία επικράτησαν συγκινητικές εικόνες, αφού πολλοί γονείς δεν άντεξαν την αγωνία και ακολούθησαν τα παιδιά τους για να μάθουν τα αποτελέσματα. Έτσι πρώτοι έπεσαν στην αγκαλιά των παιδιών τους όταν κατάλαβαν ότι οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Τα δάκρυα χαράς αλλά και… λύπης κυριάρχησαν. Αλλά και για όσους τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα υπάρχουν δεκάδες διέξοδοι μετά το Λύκειο για να ακολουθήσουν το δικό τους όνειρο, αρκεί να το “παλέψουν”, ενώ πολλοί θα επαναλάβουν την προσπάθεια μέσω των πανελλαδικών. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην ανακοίνωση των βάσεων…

 

Οι βαθμολογίες

 

Αναρτήθηκαν χθες κοντά στις 12 το μεσημέρι στα λύκεια της Καρδίτσας οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία μαθητών και γονέων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους από την ανάρτησή της στα σχολεία τους όσο και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

 

Η ώρα των μηχανογραφικών

 

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών οι μαθητές περνούν στη δεύτερη φάση των εξετάσεων που είναι και η κρισιμότερη, η συμπλήρωση δηλαδή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Είναι μια επιλογή που γίνεται με γνώμονα από τις μία τις προσωπικές προτιμήσεις και από την άλλη τις εθνικές ανάγκες και τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

 

Οι πρωτεύσαντες στο Νομό μας

 

Ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες πέτυχαν και φέτος οι μαθητές του Νομού μας που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτος των πρώτων με βαθμό 19,57 ήταν ο Κουρκάκης Αλέξης –Ορφέας από το 4ο Λύκειο Καρδίτσας. Να θυμίσουμε ότι το 4ο Λύκειο Καρδίτσας πήρε και πέρσι την πρωτιά με την Αρετή Γκορτσά να είναι η πρώτη των πρώτων με βαθμό 19,47. Όσον αφορά στο Λύκειο Λεονταρίου, με βαθμό 18,73 πρώτος είναι ο Λυκοτσέτας Ευάγγελος του Δημητρίου, στο Λύκειο Προαστίου με βαθμό 17,91 ο Τυροδήμος Αχιλλέας του Αθανασίου, στον Παλαμά με βαθμό 19,09 ο Μπενέκης Βασίλης και στο Μουζάκι, με βαθμό 18,69 ο Χρήστος Γάκιας. Ακολουθούν οι Φασιανού Φωτεινή με 17,88 και η Δήμου Αγορίτσα με 17,82.

 

Προηγούμενο άρθρο Στα δικαστήρια για τον ΟΑΕΕ - Προτίθεται να φτάσει το ΕΒΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αιτήσεις εκπαιδευτικών για αποσπάσεις στο εξωτερικό