Ειδήσεις

Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπατριώτες τους


Ανέκαθεν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας ήταν η γέφυρα που συνέδεε τα μέλη του με τη γενέτειρά τους, σε χαρές και λύπες. Συνεχής και απρόσκοπτη ήταν πάντα η συνεργασία του με το Δήμο Σοφάδων και τους τοπικούς φορείς για συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στους Σοφάδες και το Βόλο, αλλά και αμοιβαία η υλική και ηθική στήριξη σε δύσκολες συγκυρίες. Φυσική ήταν ανέκαθεν η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια ανάμεσά τους.

Σ΄ αυτό το κλίμα αλληλεγγύης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας πήρε ομόφωνα την απόφαση  να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες του σε κάποια ορεινά χωριά που ανήκουν διοικητικά στον Δήμο Σοφάδων και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ύστερα από το φοβερό πλήγμα που υπέστησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου, αλλά και φορείς της τοπικής κοινωνίας του Βόλου. Συνολικά συγκεντρώθηκαν:

  1. Τριανταένα (31) μεγάλα χαρτοκιβώτια με τρόφιμα μακράς διάρκειας.
  2. Οκτώ (8) δέματα με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής
  3. Οκτώ (8) δέματα με ρούχα και κλινοσκεπάσματα
  4. Δώδεκα (12) εξάδες εμφιαλωμένο νερό.
  5. Δεκατρείς (13) σακούλες super market με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής
  6. Διακόσια είκοσι (220) ευρώ για αγορά ειδών οικιακού καθαρισμού .

Ύστερα από επικοινωνία της προέδρου του συλλόγου, Ελένης Παπαλοπούλου-Τσέργα, με το Δήμαρχο Σοφάδων, Θάνο Σκάρλο, η ανθρωπιστική βοήθεια που είχε συγκεντρωθεί παραδόθηκε και μεταφέρθηκε με ευθύνη του Δήμου, για να διατεθεί στους πλημμυροπαθείς.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι βοήθησαν στη δράση αυτή, με οποιονδήποτε τρόπο:

  1. Όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, καταθέτοντας είδη διατροφής, ένδυσης και υγιεινής ή κάποιο χρηματικό ποσό.
  2. Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με ευαισθησία μας παρέδωσε είδη διατροφής και υγιεινής ειδικά για μικρά παιδιά.
  3. Την Ομάδα Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας και
  4. Τον Αθλητικό Σύλλογο Αιολικός Βόλου, για την ηθική και υλική τους συμπαράσταση.
  5. Τη Ματίνα Μωραΐτου και τη Σταυρούλα Βαβάκη, για τη βοήθεια που πρόσφεραν ως εθελόντριες στα μέλη του Δ.Σ. κατά τη συσκευασία των προϊόντων.
  6. Το Δήμο Σοφάδων και ειδικότερα το Δήμαρχο, Θάνο Σκάρλο, το κλιμάκιο του Δήμου Σοφάδων που ανέλαβε τη μεταφορά και την παράδοση στο Δήμο του συγκεντρωθέντος υλικού, καθώς και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου, που βοήθησε στην οργάνωση της μεταφοράς.
  7. Την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων, Κατερίνα Σταθοπούλου, που πρόθυμα πρόσφερε τις υπηρεσίες της για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της αποστολής.

Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να μη χρειαστεί να δραστηριοποιηθούμε ξανά για κάτι ανάλογο. Σε οποιαδήποτε, όμως, δύσκολη κατάσταση των συμπατριωτών μας θα είμαστε πάντα εδώ, ενωμένοι, για να προσφέρουμε πρόθυμα τη βοήθειά μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Στέκι Αλληλεγγύης πλημμυροπαθών Καρδίτσας συνεχίζει τη δράση του
Επόμενο άρθρο Αρχίζουν από τη Δημοτική αρχή οι ψεκασμοί για τα κουνούπια