Οι Σοφαδίτες του Βόλου τίμησαν την ¨Kυρά¨ των Σοφάδων


Μια ανάσα ψυχικής δροσιάς πήραν οι Σοφαδίτες του Βόλου στον τόπο που τους γέννησε και που τους δέχτηκε στην ολόθερμη αγκαλιά του, προχθές Πέμπτη, 25 Ιουλίου, παραμονή της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου των Σοφάδων. Τα μέλη του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας άφησαν και φέτος για λίγο τον όμορφο και δροσερό Βόλο, για να έρθουν στην καρδιά του φλεγόμενου κάμπου και να χαρούν μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς τους το πανηγύρι της ¨Κυράς¨ των Σοφάδων, της Αγίας Παρασκευής.

Παρά τους 39ο βαθμούς, η δροσιά που πήραν στους φλεγόμενους καιρούς που ζούμε ήταν μεγάλη. Φτάνοντας με πούλμαν, (που, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, και φέτος μίσθωσε ο Σύλλογος, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια), τους υποδέχθηκε στο ¨Παραδοσιακό Καραγκούνικο Νοικοκυριό¨ η κυρά του, η Λόλα Τσέργα-Βολοτοπούλου που τους ξενάγησε στο χώρο. Η αναπαράσταση του παλιού αγροτικού σπιτιού με όλο τον εξοπλισμό του ξύπνησε μνήμες στους μεγαλύτερους και άφησε έκπληκτους τους νεότερους.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό και τη λιτάνευση της εικόνας παρακολούθησαν με κατάνυξη όλα τα μέλη του Συλλόγου μαζί με τους συμπολίτες τους. Το Σύλλογο εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα, συνοδευόμενη από μέλη του συμβουλίου( Νίκο Τσιμπίδα, Νατάσα Παπανικολάου, Γιώτα Κατοίκου )και τον επί δωδεκαετίας πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Σταφυλά, τους οποίους δεξιώθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Μπάμπης Παπαδόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τους άλλους επισήμους στην κεντρική πλατεία.

Η βραδιά έκλεισε μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο της πόλης, όπου οι… πανηγυριώτες από το Βόλο διασκέδασαν μαζί με τους δικούς τους με μεζεδάκι, κρασί και εκλεκτή μουσική από την κομπανία του Κρίτωνα Μουλιάκου. Οι ώρες κύλησαν ευχάριστα αλλά και γρήγορα, και οι επισκέπτες αποχωρίστηκαν τον τόπο τους με βαριά καρδιά και την υπόσχεση «και του χρόνο να τιμήσουν πάλι την ¨Κυρά¨ της πόλης τους».

Προηγούμενο άρθρο Ζητά την έδρα του «Τμήματος Υδραυλικών Έργων Θεσσαλίας» στην Καρδίτσα, ο Γ. Κωτσός
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκε απόπειρα κλοπής από συνεργείο αυτοκινήτων στην Καρδίτσα