Οι σχολικοί φύλακες στην Αθήνα


«ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» διαμηνύουν οι Σχολικοί Φύλακες από τη Θεσσαλονίκη. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ λέμε εμείς στην κυβέρνηση. Μαζί τους είναι όλος ο κλάδος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ενιαία και μαζικά θα παλέψει για να ανατραπούν οι μνημονιακές εντολές, των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, οι πολιτικές που μας οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση και τώρα μας οδηγούν στην εξόντωση. 

Ο «Μαραθώνιος» αγώνας των Σχολικών Φυλάκων που βίαια, μαζί με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, έθεσε σε διαθεσιμότητα η μνημονιακή συγκυβέρνηση, σχεδιάζοντας να θέσει ακόμα περισσότερους το επόμενο διάστημα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των υπόλοιπων κλάδων των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα που τέθηκαν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

         Η νεοφιλελεύθερη και «βάρβαρη» πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και οι τραγικές επιπτώσεις που επιφέρει η εφαρμογή της στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας γίνεται ακόμη πιο σκληρή και ανθρωποκτόνα, σύμφωνα με τις εντολές των αφεντικών-δανειστών.

        Με το ένα κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο Τομέα να διαδέχεται με σφοδρότητα το άλλο και με ήδη 6.000 «θύματα» εργαζόμενους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση,οδεύουμε προς το τρίτο κύμα με άλλες 12.500 διαθεσιμότητες. Απ’ ότι φαίνεται, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εξοφλήσει και πάλι το μεγαλύτερο μέρος από τα «γραμμάτια» που έχει υπογράψει η κυβέρνηση στην τρόικα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της και στη συνέχιση των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, στάθηκε αρωγός από την πρώτη στιγμή στους «μαραθωνοδρόμους» Σχολικούς Φύλακες του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχοντας ξεκινήσει με τα πόδια από την Θεσσαλονίκη φτάνουν σιγά-σιγά στον τελικό τους προορισμό που είναι η Αθήνα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας προκειμένου στην τελική ευθεία αυτής της «μαραθώνιας» διαδρομής τους να βρίσκονται μαζί τους και οι σχολικοί φύλακες της Καρδίτσας αποφάσισε την ναύλωση ενός λεωφορείου για την μεταφορά τους στην Αθήνα για να συμπορευθούν μαζί με τους Σχολικούς Φύλακες στον τελικό προορισμό τους που είναι η Βουλή.

Αφετηρία της πορείας των Σχολικών Φυλάκων και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. στις 10.00 το πρωί, την Τρίτη 21-10-2013 από όπου θα συμπορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προς την Πλατεία Συντάγματος.

         Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν ότι κανένας πλέον δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την εργασία του αλλά επίσης ξέρουν να αγωνίζονται δυναμικά για το δίκιο τους, θα δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή κινητοποίηση και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά.

                                         Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόστολος Ταξιάρχης                                 Σωτήριος Σούρλας

 

Προηγούμενο άρθρο Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των προφυλακισμένων πλέον ΡΟΜΑ για την υπόθεση της 4χρονης
Επόμενο άρθρο Σοκ ασφαλισμένων από τη συμμετοχή τους στα φάρμακα - «Θα πεθάνει κόσμος στα φαρμακεία μας» διαμηνύει ο Γ. Γκορτσίλας