Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά που συμμετέχουν στα Καραϊσκάκεια


Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 50η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν,  το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Σβάρνας καλωσόρισαν στην πόλη μας τα χορευτικά συγκροτήματα «Dezame Ser» από την Κολομβία,  «HAJDUK STANKO» από τη Σερβία,  «ZDRAVITSA» από τη Ρωσία και την ομάδα της  Σχολής Καλών Τεχνών του Guangzhou από την Κίνα και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή στην πόλη μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος τόνισε χαρακτηριστικά πως η Καρδίτσα, μέσα από τα Καραϊσκάκεια που συμπληρώνουν μισό αιώνα ζωής, τιμά τον πολιτισμό και την παράδοση.

Ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σβάρνας ευχήθηκε στα ξένα χορευτικά συγκροτήματα να περάσουν ευχάριστα στην όμορφη και φιλόξενη Καρδίτσα και να μας χαρίσουν πολύ ωραίες στιγμές με τις παραστάσεις τους.

Το δικό καλωσόρισμα έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος επισημαίνοντας πως ο πολιτισμός είναι ο μόνος κύκλος που μεταδίδει αυτό που κουβαλάει η ψυχή του ανθρώπου.

Στη συνέχεια, τα συγκροτήματα παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα και ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

Τα 50α Καραϊσκάκεια, που θα διαρκέσουν έως τις 27 Ιουνίου και έχουν επετειακό-πανηγυρικό χαρακτήρα, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

 

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Αφιέρωμα στη Μένη Παπανικολάου για την προσφορά και το έργο της στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και τον θεσμό των Καραϊσκακείων

Ομιλητές:

– Φώτης Αλεξάκος, δήμαρχος Καρδίτσας

– Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

> Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας «Καλλίχορος» και Καραγκούνηδες Παλαμά

> Πολιτιστικός και Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας «Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ»

> Χορευτικό Συγκρότημα «Dezame Ser» από την Κολομβία

> Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελικού, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γοργοβιτών, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λαμπερού

 

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μ.μ.

Σοφάδες: Ρωσία, Σερβία

Κανάλια: Κίνα

 

Προηγούμενο άρθρο 5 χρόνια λειτουργίας του γραφείου Δανειοληπτών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης